Cei mai relaxaţi angajaţi din lume: naţiile care profită de cele mai multe zile de concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţi din 22 de ţări ai fost evaluaţi în cadrul unui studiu care a urmărit în ce măsură se bucură aceştia de zilele de concediu la care au dreptul în fiecare an. Astfel, s-a observat că există şi angajaţi fericiţi, care reuşesc să-şi ia aproape toate zilele de concediu, dar şi ţări în care vacanţa este doar un vis frumos.

Conform studiului realizat de compania de cercetare YouGov, cu sediul la Londra, angajaţii europeni se numără printre cei care reuşesc să se bucure de cele mai multe zile de vacanţe din concediul care li se cuvine anual. 

Astfel, 75% din angajaţii din Marea Britanie estimează că îşi iau aproape tot concediul (cu excepţia unei zile sau două de concediu, din cele 27 pe care le au la dispoziţie), lucru valabil pentru 71% din angajaţii din Danemarca, 70% din Germania şi 65% din Finlanda şi Norvegia. 

În SUA, angajaţii nu sunt îndreptăţiţi să primească legal zile de concediu plătite, aşa că beneficiază, în medie, de aproximativ 12 zile de vacanţă plătite pe an. Chiar şi în aceste condiţii, numai 44% din angajaţii americani au precizat că reuşesc să-şi ia pe parcursul unui an aproape toate zilele pe care le primesc.

Procentul angajaţilor care reuşesc să-şi ia anual aproape toate zilele de concediu care li se cuvin (în tabel este trecut şi numărul de zile de concediu la care angajaţii au dreptul prin lege în ţara respectivă)

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite