Cea mai mare grozăvie: Halloween în pandemie. Heidi Klum anulează şi anul acesta celebra sa petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia Americană de Pediatrie, s-au grăbit să ofere sfaturi elaborate legate de organizarea peterecerilor de Halloween, în condiţii de pandemie
Academia Americană de Pediatrie, s-au grăbit să ofere sfaturi elaborate legate de organizarea peterecerilor de Halloween, în condiţii de pandemie

Din cauza celui de-al patrulea val de COVID-19, copiii vor sărbători şi anul acesta Halloweenul cu restricţii, mai ales că nu au încă acces la vaccinare. Dar implementarea măsurilor sanitare riscă să transforme sărbătoarea într-un coşmar.

Este pentru al doilea an când pandemia de coronavirus ne strică sărbătorile, începând cu Halloweenul, atât de popular în Statele Unite şi Marea Britanie, dar „importat“ cu drag şi în alte ţări, inclusiv în România. În Statele Unite – unde marţi s-au înregistrat 69.634 de cazuri noi de COVID-19 şi 1.453 de decese –, site-urile organizaţiilor medicale, ca de pildă Academia Americană de Pediatrie, s-au grăbit să ofere sfaturi elaborate legate de organizarea peterecerilor de Halloween, în condiţii de pandemie. Citind aceste sfaturi, e evident că organizarea petrecerii de Halloween devine o sursă majoră de bătaie de cap.

„Organizaţi petrecerile afară“. Un sfat foarte bun, având în vedere că şansele de transmitere a virusului sunt considerabil mai mici în aer liber. Însă în multe regiuni vremea e deja friguroasă şi, drept urmare, a doua zi unii micuţi ar putea prezenta simptome asemănătoare celor de răceală, care să-i îngrijoreze pe părinţi.

„Gustările şi dulciurile dăruite ar trebui să fie ambalate“. E un sfat care completează regulile de igienă a mâinilor, dar dă bătaie de cap părinţilor: cum ambalăm plăcintele, sandvişurile şi celelalte gustări? În învelişuri sigilate sau nu? Sau: cum procurăm dulciuri preambalate de dăruit colindătorilor care vin cu „trick-or-treat“ sau gustări preambalate pentru invitaţi?

„Masca să fie parte din costum“. Un sfat foarte important, în condiţiile în care s-a constatat eficienţa măştii în frânarea răspândirii virusului, dar care vine cu o mulţime de precizări de natură să dea peste cap planurile croite pe loc, imediat după citirea sfatului iniţial:

- masca textilă decorativă a costumului nu ţine loc de mască medicală, precizare care i-a desumflat pe cei care credeau problema rezolvată uşor, graţie măştii de la costum.

- nu se recomandă să dublezi masca textilă cu una medicală, pentru că astfel copilul nu mai poate respira normal.

- nu se recomandă să vopseşti masca de protecţie, fiindcă vopseaua poate avea compuşi toxici care pot afecta sănătatea copilului; în plus, vopsirea scade eficienţa măştii (sau pur şi simplu o înfundă şi copilul va respira pe lângă ea).

    

Cu toate aceste reguli, organizarea unei petreceri sau simpla pregătire a costumului pentru petrecere poate deveni un adevărat coşmar. De aceea, site-urile menţionate propun şi câteva alternative:

- rezumă-te la o sărbătoare minimalistă, care să presupună mai mult decorarea casei, inclusiv sculptarea de dovleci alături de cei dragi;

- organizează cu copilul (sau, cel mult, cu încă unul-doi copii din „bula familială“) jocuri precum „vânătoarea de comori“, având ca premiu o pungă uriaşă de bomboane. Sau „V-aţi ascunselea cu bomboane!“, în care cei care se ascund au bomboane cu ei.

- prepară „mocktail“-uri de Halloween cu suc de portocale, în care adaugi un suc roşu sângeriu şi în care plasezi o „seringă“. Şi, profitând de faptul că nu mai cheltuieşti atât pe bomboane pentru tot cartierul, investeşte într-un bufet de bomboane… horror.

- pregăteşte filmele de groază! Halloween 2021 cade duminică, aşa că poţi organiza o zi de film în familie: se pot viziona chiar şi mai multe filme cu temă de Halloween, în funcţie de vârsta copiilor.

Heidi Klum anulează şi anul acesta celebra sa petrecere

Heidi Klum Halloween

Petrecerea de Halloween organizată de  Heidi Klum era déjà o tradiţie în lumea celebrităţilor. Cea mai aşteptată apariţie era chiar a gazdei evenimentului, care reuşeşea să şocheze în fiecare an. Supermodelul în vârsă de 48 de ani a anunţat însă că anulează petrecerea şi anul acesta, cum s-a întâmplat şi anul trecut. Într-un interviu acordat TooFab, modelul a explicat: „Cu tot ce se întâmplă în lume acum, simt că este încă prea devreme pentru mine să mă simt bine la o petrecere. Deci nu voi mai face asta anul acesta.” 

Totuşi nu a putut să se abţină şi a dezvăluit pe Instagram o bucăţică din costum: o coloană vertebrabă pictată înfiorător. Regina Halloween-ului organizează astfel de petreceri de două decenii şi la ele participă numeroase staruri. Într-un an s-a îmbrăcat în Prinţesa Fiona, altă dată a apărut ca o creatură extraterestră teribilă, goală, cu un creier închis într-o cupolă de plastic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite