Care sunt cele mai frecvente coşmaruri şi explicaţia lor ştiinţifică, dezvăluite de un psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un psiholog specializat în interpretarea viselor explică semnificaţia celor mai frecvente coşmaruri pe care la avem. Coşmarurile par să se înmulţească în perioada sărbătorii Halloween, pentru că tot atunci se schimbă şi ora şi astfel obiceiurile de somn ale oamenilor sunt afectate.

Psihologul Ian Wallace spune că atunci când programul de odihnă este modificat, cum se întâmplă în fiecare an la schimbarea orei, oamenii au somnul fragmentat şi de aceea au mai des coşmaruri.

Potrivit lui Ian, un coşmar apare atunci când acea persoană trece printr-o perioadă încărcată de emoţii. Visele noastre nu sunt simple imagini sau poveşti, acestea sunt mereu însoţite şi de emoţii. Printre cele mai frecvente coşmaruri pe care le au oamenii se numără pierderea dinţilor, nevoia de a merge la toaletă şi urmărirea.

Iată cum explică Ian Wallace semnificaţia acestor vise.

Când visăm că suntem urmăriţi

Atunci când avem un coşmar în care ne simţim urmăriţi de cineva, e semn că în viaţa cotidiană noi alergăm după un scop, dar nu reuşim să-l atingem. Frustrarea noastră că nu putem realiza ce ne dorim, deruta că nu ştim ce ar trebui să facem, toate acestea vor da naştere unui coşmar în timpul nopţii, scrie The Independent.

Dacă visăm că ne cad dinţii

În vise, dinţii reprezintă puterea şi încrederea pe care o avem în noi. Deci, când visăm că ne cad dinţii înseamnă că în realitate începem să ne pierdem încrederea în propriile forţe.

Când visăm că avem nevoie la toaletă, dar nu putem găsi una

Este unul dintre cele mai frecvente coşmaruri, extrem de neplăcut. Aceste vise apar atunci când noi avem mai multă grijă de alţii şi tindem să neglijăm propriile noastre nevoi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite