Care este cea mai fericită perioadă a căsniciei: primii 7 ani sunt decisivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
casnicie

Dacă mariajul vostru a trecut de primii 7 ani, cea mai bună perioadă abia acum urmează, spun cercetătorii americani care au realizat un studiu privind nivelul fericirii pe parcursul anilor de căsnicie.

Cercetătorii americani au realizat un studiu privind nivelul fericirii pe parcursul anilor de căsătorie.  Conform acestora, partenerii cu un mariaj mai vechi de 20 de ani au declarat că sunt mai fericiţi şi se înţeleg mult mai bine, în comparaţie cu tinerii căsătoriţi de mai puţin de 7 ani.

Cuplurile cu peste 20 de ani de căsnicie au povestit că au petrecut mai mult timp împreună realizând activităţi comune, decât cei care se căsătorisere de câţiva ani.

La studiu au participat 2.034 persoane căsătorite şi a fost realizat de cercetătorii de la Pennsylvania State şi de la Universitatea Brigham Young, scrie The Independent.

Aceştia au declarat că satisfacţia maritală a scăzut treptat în primii 20 de ani de căsătorie, dar apoi a început să se stabilizeze din nou după această perioadă. Aceeaşi tendinţă de declin şi apoi de creştere a fost resimţită şi în ceea ce priveşte participarea la activităţi comune.

Constatările reflectă modul în care cuplurile găsesc „niveluri mai profunde de apreciere“  după mai mulţi ani petrecuţi împreună, ceea ce duce ulterior la o mai mare satisfacţie maritală şi bucura timpului petrecut alături de partener.

Ideea apariţiei resentimentelor între parteneri pe măsură ce anii trec este greşită, susţine Harry Benson, director de cercetare.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite