Undă verde pentru cel mai înalt turn din lume: cât de înalt va fi Jeddah Tower

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea va avea 170 de etaje. FOTO Daily Mail
Clădirea va avea 170 de etaje. FOTO Daily Mail

Lucrările la cea mai înaltă clădire din lume au fost reluate după ce proiectul a fost amânat din lipsă de fonduri. În prezent, dezvoltatorii saudiţi au făcut rost de cele două miliarde de dolari necesare pentru a finaliza Jeddah Tower.

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal a anunţat că firma sa, Jeddah Economic Company, a obţinut o finanţare de peste 2 miliarde de euro pentru a termina construcţia celui mai înalt zgârie-nor din Jeddah, oraş situat lângă Marea Roşie. 

Anunţat sub numele de Kingdom Tower, proiectul rebotezat Jeddah Tower a depăşit estimările iniţiale de 1,2 miliarde de dolari, ajungând la un necesar de 2 miliarde de dolari. Clădirea de 170 de etaje se va înălţa mai mult de un kilometru spre cer, ceea ce înseamnă că va depăşi Burj Khalifa, construcţia din Dubai care deţine la acest moment titlul de cea mai înaltă clădire din lume.

Proiectul prespune şi dezvoltarea primei etape din Oraşul Economic Jeddah, un proiect urban gândit pentru împrejurimile zgârie-norului localizat în zona Obhur, în nordul oraşului, notează publicaţia britanică „Daily Mail“. Jeddah Tower va fi terminat în 2018, iar pentru moment ritmul de construcţie este de un etaj la patru zile, conform reprezentanţilor companiei saudite. Totuşi, turnul se ridică mai încet decât s-a anunţat, cu 26 de etaje completate până în prezent, faţă de 90 de etaje, câte ar fi trebuit să fie gata, dacă s-ar fi menţinut ritmul de lucru anunţat.

foto
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite