Video Traseele montane care duc la Cascada Urlătoarea din Munții Bucegi. Legendele fascinantei căderi de apă VIDEO

0
Publicat:

Cascada Urlătoarea este situată în Munții Bucegi, în apropierea stațiunii Bușteni. Este formată de pârâul Urlătoarea, care izvorăște din Valea Țapului. Este unul dintre obiectivele turistice din județul Prahova, care merită văzut în România.

Cascada Urlătoarea SURSA greuladeal.ro
Cascada Urlătoarea SURSA greuladeal.ro

Cascada Urlătoarea din Prahova se află la o altitudine de aproximativ 1.100 de metri și are o cădere de apă de aproximativ 15 metri. Apa cascadei este limpede și rece și formează o perdea albă, ce se sparge în valuri învolburate la baza cascadei.

Cascada Urlătoarea este un obiectiv turistic popular, fiind accesibilă pe un traseu ușor, de aproximativ 2 ore, din Bușteni. Traseul pornește de la telecabina Bușteni-Babele și urcă pe Valea Jepilor până la Cascada Urlătoarea.

Acest traseu marcat cu roșu este considerat cel mai ușor din Munții Bucegi. Călătorii pot ajunge în zonă de pe Drumul Național 1 și apoi pot parcurge drumul spre cascada în aproximativ o jumătate de oră.

În apropierea cascadei se află și alte obiective turistice interesante, cum ar fi Cabana Valea Jepilor, Cabana Piatra Arsă, Peștera Ialomiței, Valea Țapului.

Legendele Cascadei Urlătoarea

Se spune că într-o vreme îndepărtată, în Valea Țapului trăia o frumoasă fată pe nume Ana. Ea era fiica unui păstor și era cunoscută pentru frumusețea și bunătatea ei. Într-o zi, Ana a fost răpită de un balaur fioros, care o ținea prizonieră într-o peșteră din apropierea cascadei.

Tatăl Anei a pornit în căutarea ei și a ajuns la peșteră. A luptat cu balaurul și l-a ucis, eliberând-o pe Ana.

Ana a fost atât de fericită că a fost eliberată încât a început să strige de bucurie. Strigătele ei au fost așa de puternice încât au făcut ca apa cascadei să se ridice și să se transforme într-o cascadă uriașă.

De atunci, cascada a fost numită Cascada Urlătoarea.

O altă legendă spune că prin acei munți, o frumoasă păstoriță, fiica Jepilor bătrâni, își păștea oile în vremuri apuse. Doi frați ciobani s-au îndrăgostit de ea fără să știe unul despre dragostea celuilalt. Într-o zi, ciobanii, fără să se vadă unul pe celălalt, și-au întins brațele spre tânăra păstoriță. Înspăimântată de apariția lor, ea a țipat deznădăjduită și s-a aruncat în gol de pe stânci, prefăcându-se în cascada de argint care cade la infinit.

Trasee montane care duc la Cascada Urlătoarea

Traseul din Bușteni - acest traseu este cel mai popular și este accesibil pe tot parcursul anului. Traseul pornește de la telecabina Bușteni-Babele și urcă pe Valea Jepilor până la Cascada Urlătoarea. Durata traseului este de aproximativ 2 ore.

Traseul din Poiana Țapului - acest traseu este mai scurt și mai ușor decât traseul din Bușteni. Traseul pornește din Poiana Țapului și urcă pe Valea Țapului până la Cascada Urlătoarea. Durata traseului este de aproximativ 1 oră.

Traseul din Bușteni - pornește de la telecabina Bușteni-Babele și urcă pe Valea Jepilor. Traseul este marcat cu bandă albastră. În primele 30 de minute de mers, traseul urcă pe o pantă ușoară prin pădure de molid. Apoi, traseul devine mai abrupt și urcă pe o pantă de stâncă. În cele din urmă, traseul ajunge la Cascada Urlătoarea. Cascada se află într-o vale închisă, la o altitudine de aproximativ 1.100 de metri.

Traseul din Poiana Țapului - pornește din Poiana Țapului și urcă pe Valea Țapului. Traseul este marcat cu bandă roșie. În primele 30 de minute de mers, traseul urcă pe o pantă ușoară prin pădure de fag. Apoi, traseul devine mai abrupt și urcă pe o pantă de stâncă. În cele din urmă, traseul ajunge la Cascada Urlătoarea. Cascada se află într-o vale închisă, la o altitudine de aproximativ 1.100 de metri.

Călătorii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite