Cascada Moara Dracului din Munţii Bucegi - un loc de poveste VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cascada Moara Dracului. FOTO: patruzari.ro
Cascada Moara Dracului. FOTO: patruzari.ro

Munţii Bucegi abundă în trasee care mai de care mai frumoase, cu văi spectaculoase şi zone de promenadă. Multe dintre ele îi duc pe turişti în zone răcoroase, în care se regăsesc unele dintre cele mai spectaculoase cascade din ţară.

Cascada „Moara Dracului” este una dintre ele. Este situată la altitudinea de 1.575 metri altitudine. Apa cade de la aproximativ 20 de metri înălţime, îşi face intrarea în căldarea inferioară a văii Gaura, după care se pierde într-un curs subteran lăsând firul văii sec, acoperit cu bolovănişuri.

Către cascadă se poate ajunge pe un traseu minunat, într-o frumoasă aventură pe minunatele poteci ale Bucegilor. La început turiştii au parte de un drum larg, apoi de poteci ascunse în pădurea deasă, ape învolburate, poieni largi şi panorame pitoreşti.

Cascada Moara Dracului (Bucegi)

Traseu: Şimon – Poiana Gaura – Cascada Moara Dracului – Poiana Gutanu – Şimon

Marcaj: bandã albastrã+triunghi galben +cruce roşie+ triunghi albastru

Elevaţie: +900m

Distanţă şi timpi: 17 km/ 5h:30

Dificultate: Uşor/Mediu

Cascada Moara Dracului

Cascada Moara Dracului. FOTO: patruzari.ro

Unul dintre cele mai accesibile trasee către Cascadă începe din satul Şimon, din Bran. Se traverseazã satul şi se intră pe un drum forestier, unde, la un moment dat, veţi da de o barieră. Acolo veţi lãsa maşina şi veţi merge pe bandă albastră preţ de aproximativ 3 km. 

La un moment dat, se urcă spre poiana Gaura. La câţiva paşi întâlnim primul indicator cruce roşie şi îl urmăm preţ de aproximativ 15 minute şi se ajunge la cascadă.  

Credi video: Calatori prin Romania / Youtube

Cascada „Obârşia Ialomiţei” reprezintă, de asemenea, unul dintre punctele de interes din Munţii Bucegi, după monumentele naturii Sfinxul şi Babele şi Peştera Ialomiţei, ambele obiective aflate pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.

Cascada „Obârşia Ialomiţei” este cea mai înaltă cascadă din Carpaţii Meridionali şi a doua de pe suprafaţa României în cea ce priveşte înălţimea căderii de apă, de aproximativ 100 de metri.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

FOTO VIDEO Imagini fabuloase cu Peştera Ialomiţei, cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi 

10 lucruri ciudate despre Peştera Ialomiţei din Bucegi, locul unde întâlneşti fecioare zănatice cu ochii sclipind de puteri magice 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite