Traseul din Bucegi pentru turiștii montani începători. Durează câteva ore, iar peisajele sunt de vis VIDEO
0Munții Bucegi au un farmec aparte, dar și peisajele mirifice în orice perioadă a anului. Un traseu de 14 km care leagă Cheile Zănoagei de Lacul Scropoasa și cascada 7 izvoare și se termină Cheile Zănoagei vă va încărca bateriile pentru această vară cu siguranță.

Turiștii vor avea parte de o priveliște incredibilă asupra Cheilor Orzei și de o plimbare relaxantă pe lângă lac. Întregul traseu se poate face în câteva ore.
Punctul de plecare pentru acest traseu este Camping Zănoaga, județul Dâmbovița, și se află la doar 68 de km distanță de orașul Brașov, la 84 km de Ploiești, respectiv la 160 km de București.
Este un traseu bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi. Este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, pentru a nu veni la locul de cazare pe înserat, întrucât zona este frecventată de urşi.
Traseu propus: Camping Zănoaga - Cheile Zănoagei - Cascada 7 Izvoare - Lacul Scropoasa și retur
Marcaj: cruce albastră
Diferență de nivel: 170 m
Accesibilitate: tot timpul anului
Recomandări: echipament adecvat
Durată traseu: 1-2 ore / sens.
Călătoria are o distanță de circa 3,2 km, pornind de la altitudinea de 1.371m și ajungând la 1.202m, pe malul Lacului Scropoasa.





Cea mai bună variantă de a ajunge la Cheile Zănoagei este DN 71 Târgovişte – Sinaia. Părăsiţi DN 71 şi intraţi pe DJ 713 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiu.
De la Cuibul Dorului faceţi stânga spre platoul Padina, pe drum asfaltat recent şi mergeţi până ajungeţi la Campingul Zănoaga. De la Campingul Zănoaga există indicator Lacul şi Cabana Scropoasa.
Se trece apa pe un podeţ din capătul din stânga al campingului şi se urmează marcajul cruce albastră.
Ţinând partea stângă a Lacului Scropoasa, ajungeţi la capătul Cheilor Orzei. Nu departe se află şi Cascada 7 Izvoare, care se spune că are cea mai pură apă din lume.
Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial construit în anul 1929 în scopuri hidroenergetice, situat la aproape 1200 de metri altitudine, cu o suprafaţă 5,7 hectare. Lacul Scropoasa alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România, construită în anul 1936. Barajul Scropoasa are 27 de metri înălţime şi 6 metri lăţime.