Se deschide Pârtia Nemira. Ce prețuri se practică pe singura pârtie de schi din județul Bacău FOTO

0
Publicat:

Zăpada depusă în ultimele zile, ajutată și de tunurile de zăpadă, dar și temperaturile foarte scăzute, anunțate pentru următoarele zile, fac ca Pârtia Nemira să fie pregătită pentru deschidere.

Zilele acestea se deschide sezonul de schiat pe Pârtia Nemira FOTO Pârtia Nemira
Zilele acestea se deschide sezonul de schiat pe Pârtia Nemira FOTO Pârtia Nemira

Pentru stațiunea Slănic Moldova, deschiderea sezonului de schi contribuie la înmulțirea numărului de turiști, chiar dacă pârtia are un grad mediu de dificultate. Pentru o un permis de o zi, turiștii vor avea de plătit 150 de lei (adulți) și 130 de lei (copii).

O singură urcare cu telescaunul este 30 de lei pentru un adult. Prețurile scad pentru o urcare, în cazul în care este achiziționat un pachet mai mare de urcări. Pentru trei urcări, prețul este de 60 de lei iar pentru 150 de urcări este de 750 de lei.

Precipitațiile abundente din ultimele 24 de ore și temperaturile scăzute, împreună cu eforturile susținute ale echipei Pârtiei Nemira din Slănic-Moldova pregătesc deschiderea mult așteptată a Sezonului de schi 2024”, se arată în anunțul Pârtiei Nemira, care în câteva zile va anunța deschiderea oficială a sezonului de schi.

Pârtia Nemira, investiție realizată cu fonduri europene, intersecție de trasee montane pitorești

Pârtia de schi Nemira din Staţiunea Slănic Moldova a fost realizată de Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Oraşul Slănic Moldova în cadrul proiectului “Schi Parc Slănic Moldova”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Investiția totală a fost de 25,6 milioane de lei, din care 8,6 au fost fonduri nerambursabile.

Din 2022, pârtia a trecut din administrarea județului, în administrarea Primăriei Slănic Moldova. Se află la intrarea în stațiunea Slănic Moldova iar altitudinea cea mai mare, punctul de plecare al schiorilor, este la 720 de metri. Are o lungime de 1414 metri și o diferență de nivel de 240 de metri.

Stațiunea Slănic Moldova, renumită pentru izvoarele minerale și multitudinea de afecțiuni tratate aici, se află într-o zonă turistică extrem de atractivă. Drumurile montane marcate, cele mai cunoscute, sunt ”Traseul celor 300 de scări” și cele spre Valea Uzului, Șaua Nemirei, Nemira Mare, Platoul de sub Vârful Cerbului, Vârful Pripaș, Valea Dobru, Platoul Sălătruc și Hârja.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite