Mexic revine în preferinţele românilor. Cât costă un sejur de două săptămâni GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mexic

Mexic a revenit în preferinţele turiştilor români, fiind una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar şi pentru sejururile la Cancun.

Potrivit DAL Travel, turiştii români sunt bine primiţi în Mexic şi nu au mai întâmpinat nicio problemă, după incidentele de la începutul lunii februarie, de pe aeroporturile din Mexico şi Cancun, autorităţile de ambele părţi ajungând la concluzia că trebuie să comunice mai mult. O parte dintre turişti optează şi pentru circuitele care combină mai multe ţări din regiune, vizitând, alături de Mexic şi Guatemala, Honduras, Belize sau Cuba.

Când ne gândim la Mexic, ne imaginăm o explozie de culoare. Cel mai solicitat produs turistic este 𝘿𝙞𝙖 𝙙𝙚 𝙡𝙤𝙨 𝙈𝙪𝙚𝙧𝙩𝙤𝙨 (Ziua celor Morţi), sărbătoare naţională a mexicanilor, care se desfăşoară pe 1 şi 2 noiembrie, poate chiar mai spectaculoasă decât Halloweenul, cu o tradiţie de 3000 de ani şi inclusă din anul 2008 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Şi pentru că Dia de los Muertos este o ocazie ideală să cunoaştem pe îndelete cultura mexicană şi toate tradiţiile ei, DAL Travel a pregătit un circuit unic cu prilejul acestei sărbători, cu o durată de 2 săptămâni, în perioada 26 octombrie - 9 noiembrie 2021. Traseul va include Mexico City – Teotihuacan – San Miguel de Allende – Guadalajara – Tequila – Valle de los Monjes – Valle de los Hongos – Valle de las Ranas – Chihuahua iar tariful este de 3495€/persoană + taxe.

mexic

Ce înseamnă acest festival, de origine aztecă? Parade şi samba, chipuri pictate şi rochii dintre cele mai colorate, o mulţime de oameni care merg la festivitatea morţii burleşti, maşini pictate cu semne aztece, oameni care se îmbracă în costume care o evocă pe Calavera Catrina - gravura unui schelet feminin - soţia zeului lumii de dincolo care a devenit de-a lungul timpului sinonimă cu sărbătoarea. Conform legendei aztece, festivităţile conduse de zeiţa Mictecacihuatl („Doamna Morţii”), soţia lui Mictlantecuhtli, „Domnul tărâmului morţilor”, aveau loc în a noua lună din calendarul solar. UNESCO a declarat această sărbătoare ca fiind “Capodopera ce Aparţine Patrimoniului Oral şi Intangibil al Umanităţii”.

mexic

Turiştii vor descoperi de asemenea temple, piramide şi sanctuare mai puţin cunoscute, de o frumuseţe remarcabilă, se vor plimba prin orăşele coloniale de un pitoresc aparte, unde mariachii cu muzica lor sunt nelipsiţi şi se vor bucura de o plimbare inedită cu vestitul tren El Chepe către canionul neverosimil de colorat în nuanţele cuprului, cunoscut sub denumirea de Barrancas de Cobre.

mexic

“Turiştii români au căpătat o apetenţă mare pentru vizitarea celor două continente americane. Mexic se află în topul preferinţelor, deoarece românii nu au nevoie de viză obţinută în prealabil, prezentând paşaportul la punctul de trecere al frontierei. Apoi, există multe variante de curse aeriene către această destinaţie, dinspre Europa, destul de accesibile ca tarif, ţinând cont de distanţă. Nu în ultimul rând, la ora actuală Mexic se află în zona verde, cu un indice epidemiologic de 1,4 la mie, ceea ce absolvă românii nevaccinaţi de prezentarea oricărui document suplimentar la întoarcere. Fireşte, turiştii vaccinaţi nu au nicio problemă indiferent de culoarea destinaţiei. De asemenea, recomand încheierea de asigurări storno şi de călătorie. Un turist care are asigurare storno, dacă este depistat pozitiv înainte de plecare, îşi va putea recupera toţi banii aferenţi pachetului turistic”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuţi touroperatori din România cu produse turistice tip premium şi de circuit, înfiinţat în anul 2000.

mexic

Momentan Mexic NU solicită în mod obligatoriu prezentarea unui test covid dar este recomandat ca turiştii să aibă certificatul de vaccinare. Faţă de anii trecuţi, nu se remarcă schimbări esenţiale ale tarifelor, atât pentru transportul aerian, cât şi pentru cazare.

mexic

Iată care este topul atracţiilor turistice ale Mexicului preferate de români (o mare parte a acestora fiind incluse în circuitul colonial Dia de los Muertos):

1. Mexico City

2. Situl arheologic Chichen Itza

3. Situl arheologic Teotihuacan

4. Staţiunea Cancun

5. Zona arheologică de la Palenque

6. Situl arheologic Uxmal

7. Canionul de Cupru (Copper Canyon) - o minune a naturii, situată în lanţul muntos cunoscut sub numele de Sierra Madre de Vest, din nordul Mexicului

8. Oraşul Oaxaca

9. Oraşul colonial Campeche

10. Cascadele de la Agua Azul

Destinaţia turistică Mexic iese în evidenţă prin:

► spaţiu plin de mister, de culoare şi de ritmuri alegre, cu sombreros şi mariachi

► plajele însorite, înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi mângâiate de apele turcoaz ale Mării Caraibilor

► cea mai nordică ţară vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină

► situri arheologice ale civilizaţiilor precolumbiene

► muzică ritmată care se aude aproape de peste tot

► aroma mâncărurilor picante şi a băuturilor exotice, de unde rezultă un „cocktail mexican”

În 2020, Mexic a înregistrat 23,3 milioane de turişti străini, cu o scădere de aproape 50% generată de pandemie faţă de 2019, însă 2021 indică o revenire puternică a turismului, doar în primele şapte luni ale anului fiind înregistraţi 17,28 milioane de turişti străini, în creştere cu 20,4% faţă de perioada similară a anului precedent.

Un alt produs turistic care se bucură de mare succes este Marele Circuit al Mexicului, care cuprinde toate principalele atracţii turistice şi istorice ale ţării, traseul incluzând: Mexico City – Teotihuacan – Puebla – Oaxaca – Monte Alban – Mitla – Tuxtla Gutierrez – Sumidero – San Cristobal de las Casas – Chamula – Palenque – Yaxchilan – Bonampak – Campeche – Uxmal – Merida – Chichen Itza – Cancun. Următorul astfel de circuit va fi organizat de DAL Travel în perioada 19 noiembrie – 3 decembrie 2021, la un tarif de 1840 de euro de persoană + taxe.

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri