FOTO Cele mai frumoase foaiere de hotel din lume
0Sala de primire a unui hotel, cunoscută şi sub numele de foaier sau de lobby, este ca o carte de vizită. Cele mai luxoase hoteluri din lume au foaiere impresionante, care depăşesc uneori orice imaginaţie.
Printre cele mai spectaculoase lobby-uri se numără cel al vestitului hotel Burj Al Arab din Dubai şi insolita sală de primire a hotelului Royal Livingstone din Zambia.
Pe lista realizată de publicaţia „The Telegraph“ se află şi foaierul-galerie de artă al Hotelului Cumberland din Marea Britanie.
Al Bustan Palace, Ritz-Carlton - Muscat, Oman
Acest hotel îşi primeşte clienţii într-o zonă decorată asemenea unui palat. Având o înălţime de 39 de metri, cu trei metri mai mare decât Taj Mahal, foaierul are ca piesă centrală un candelabru de cristal care cântăreşte 5,5 tone.
Veranda – Chiang Mai, Thailanda
Ascuns între dealurile care înconjoară oraşul Chiang Mai, din nordul Thailandei, hotelul oferă oaspeţilor o evadare relaxantă şi revitalizantă. Experienţa începe chiar de la foaierul în aer liber şi continuă cu o piscină liniştită pe lângă care turiştii trec în drumul spre camerele lor.
Atlantis, The Palm – Dubai, Emiratele Arabe Unite
Simplitatea nu caracterizează oraşul Dubai. Foaierul hotelului Atlantis are 18 metri înălţime şi este înfrumuseţat cu o sculptură de sticlă a lui Dale Chihuly. Este prima operă a artistului din Orientul Mijlociu, iar construcţia ei a durat doi ani. Artistul a folosit peste 3.000 de piese de sticlă suflate individual. O altă sculptură a lui Chihuly este expusă în zona de recepţie a muzeului V&A din Londra.
Mandarin Oriental - Tokyo, Japonia
Foaierul acestui hotel se află la ultimele două etaje ale unei clădiri cu 38 de nivele şi impresionează prin priveliştea minunată pe care o oferă asupra metropolei japoneze.
ITC Grand Hotel – Chennai, India
Poate că această sală pare mai puţin impresionantă fără procesiunea femeilor îmbrăcate în sari care întâmpină oaspeţii, dar rămâne un spaţiu impozant chiar şi fără ele. Motivul: marmura strălucitoare, care se găseşte din abundenţă. Hotelul are, în total, peste 93.000 de metri pătraţi de marmură sculptată manual.
Phulay Bay, Ritz-Carlton – insula Krabi, Thailanda
Unul dintre cele mai romantice foaiere este cel al hotelului thailandez Phulay Bay, care este înconjurat de mii de lumânări.
Me London – Londra, Marea Britanie
Hotelul Me London oferă una dintre cele mai interesante experienţe. Zona de primire este găzduită de un spaţiu cu formă piramidală şi acoperiş de sticlă. În fiecare noapte, pe pereţi sunt proiectate imagini diferite, de la reţele de linii până la meduze plutitoare şi steluţe.
Hotelul Chrome – Cacutta, India
Chrome are o zonă de primire surprinzător de largă pentru un hotel care numără doar 63 de camere. Holul îmbină elemente de sticlă şi lemn care se curbează spre tavan, fragmentându-se în cuburi de sticlă suspendate.
Royal Livingstone – Zambia
Oaspeţii hotelului Royal Livingstone pornesc aventura în Zambia într-o manieră neconvenţională. Ei nu se înregistrează normal la recepţie, ci sunt aduşi la hotel de un taxi-barcă şi întâmpinaţi cu un masaj al mâinilor şi cu un cocteil de fructe.
Burj Al Arab – Dubai, Emiratele Arabe Unite
Forma distinctivă a hotelului oferă celor care se cazează o primă impresie de neuitat. Zona care găzduieşte recepţia îţi taie respiraţia.
Cumberland – Londra, Marea Britanie
Intrarea în hotelul Cumberland pare mai degrabă o galerie de artă decât lobby. Această zonă găzduieşte opere de artă moderne care oferă oaspeţilor un subiect de conversaţie.
Hilton Heathrow Airport Terminal 5 – Londra, Marea Britanie
Recepţia acestui hotel este un spaţiu vast care găzduieşte singura cafenea Musetti din afara Italiei, iar pe tavanul înalt pot fi proiectate şi imagini video. Apropierea de aeroport transformă această zonă de primire într-una de bucurie şi de reîntâlniri emoţionante.
Hotel Icon – Hong Kong, China
Acest hotel găzduieşte cea mai mare grădină verticală interioară din Asia. Botanistul şi artistul francez Patrick Blanc a proiectat acest spaţiu verde înalt de 18 metri şi care acoperă 230 de metri pătraţi. Grădina, cu numeroasele sale plante de origine asiatică, este o manieră inedită de a spune „bun venit“ oaspeţilor acestui hotel.
Hyatt Regency – San Francisco, SUA
Hotelul are 17 etaje şi se întinde pe aproape patru mii de metri pătraţi. Poate datorită mărimii sale are şi cel mai mare foaier din lume.
Barcelo La Bobadilla – Granada, Spania
Recepţia hotelului este foarte luminoasă şi aerisită. Deşi designul poate părea destul de neobişnuit turiştilor, este, de fapt, inspirat de arhitectura palatelor din Granada şi Cordoba, atunci când au fost ocupate de dinastia Nazrid, în secolul al XIV-lea.
Movenpick Ibn Battuta Gate – Dubai, Emiratele Arabe Unite
Sala de primire a acestui hotel are 88 de felinare şi un mozaic care datează din secolul al XIV-lea, inspirat de aventurile călătorului marocan Ibn Battuta.
Guilford’s Radisson Blu Edwardian – Londra, Marea Britanie
Spaţiul proiectat de Rabih Hage a fost inspirat de autorul local Lewis Caroll şi include imense rafturi de cărţi cu scări care „duc spre nicăieri“. Mai există aici o mică bibliotecă şi un şemineu în care arde focul (proiectat pe un ecran).
Raffles – Singapore
Foaierul acestui hotel cu o tradiţie de 125 de ani este impozant datorită dulcelui stil clasic în care este construit.
The Nines – Portland, SUA
Sala de primire a oaspeţilor acestui hotel este un spaţiu multifuncţional. În apropierea foaierului există şi un restaurant care se bucură de popularitate în Portland, „Fermierul Urban“.