5 sfaturi practice pentru a te asigura că bagajul tău nu se va pierde la aeroport

0
Publicat:

Călătoriile cu avionul pot fi pline de surprize, iar uneori, acestea pot lua forma neplăcută a pierderii sau a întârzierii bagajelor. Pentru a-i ajuta pe oameni să evite astfel de situații stresante, un fost angajat al Aeroportului Gatwick London, Dan, care a petrecut 8 ani în industrie, a împărtășit câteva sfaturi valoroase.

Bagaje la aeroport FOTO Shutterstock
Bagaje la aeroport FOTO Shutterstock

Din propriile observații și experiențe, el dezvăluie secretele sale pentru pasagerii care vor să se asigure că bagajele vor ajunge în siguranță și la timp, la destinație.

Sfaturi pentru o călătorie fără stres

1. Fii punctual: Primul și un foarte important sfat este ca tu să ajungi la aeroport în timp util. Chiar dacă bagajul tău ajunge în altă parte, există șanse mai mari să fie găsit și expediat la timp, dacă te prezinți cu suficient timp înainte de zbor.

„În primul rând, asta o știe toată lumea, asigurați-vă că veniți în timp. Chiar dacă bagajul vostru ajunge altundeva, aveți șanse să fie găsit la timp”, a scris Dan, într-o postare pe grupul de Facebook, „Vacanțe sub 500 de euro”

2. Distinge-ți bagajul: Pentru a reduce riscul de confuzie cu alte bagaje, Dan recomandă să îți personalizezi bagajul. Poți face acest lucru în moduri foarte simple, cum ar fi adăugarea unei eșarfe colorate, legate de mâner sau o bandă de culoare stridentă. Astfel, vei face bagajul tău să iasă în evidență și să fie mai ușor de identificat.

3. Elimină vechile etichete: Dacă păstrezi etichetele vechi pe bagaj, din călătoriile anterioare, este momentul să renunți la ele. Calculatoarele care citesc codurile de bare pot fi derutate de două sau mai multe coduri diferite, ceea ce poate duce la întârzieri în procesul de sortare. Deci, dezlipește label-urile vechi sau cere agentului de la check-in să o facă.

„Calculatorul care citește acel cod de bare este derutat, găsind două coduri diferite și va fi trimis unui operator care de multe ori nu verifică bagajul pe toate părțile. Așa există posibilitatea că acel bagaj să fie trimis unei echipe care să deslușească ce se întâmplă.Ghici ce? Asta durează!Fiecare din acele label-uri care se atașează bagajului, au două sau trei coduri de bare mai mici. Roagă agentul de la check-în sau fă chiar tu, dezlipește măcar unul și atașează-l pe bagaj într-o altă parte astfel încât dacă cumva se pierde acel label, să poată fi identificat după acel cod de bare”, mai spune Dan, în postarea sa.

4. Păstrează un cod de bare de rezervă: Fiecare etichetă atașată bagajului conține, de obicei, două sau trei coduri de bare mai mici. Dan sugerează să dezlipești măcar unul și să îl atașezi în altă parte a bagajului. Astfel, dacă label-ul principal se pierde sau este deteriorat, bagajul tău poate fi identificat, în continuare, prin intermediul codului de bare de rezervă.

5. Evită obiectele interzise: În cele din urmă, Dan ne amintește că orice articol interzis în bagaj poate să genereze inconveniente majore. Dacă te afli în situația de a fi chemat de autorități pentru a deschide bagajul, acest lucru poate duce la pierderea zborului. Așadar, fii atent la regulile de securitate ale aeroportului și asigură-te că bagajul tău nu conține obiecte interzise.

„Nu în ultimul rând, nu uitați că orice articol interzis vă poate pune în situația să fiți chemat de autorități pentru a deschide bagajul ceea ce poate duce la pierderea avionului”, a conchis Dan.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite