Avion întârziat cel puțin opt ore din cauza unei pene de cauciuc, pe aeroportul din Brașov. Ce spun pasagerii

0
Publicat:

O pană de cauciuc a întârziat cu opt ore decolarea unui avion al companiei Dan Air de pe aeroportul din Brașov. Mai bine de trei ore, pasagerii au rămas la poarta de îmbarcare, după care au putut pleca în oraș, urmând ca la revenirea pe aeroport să reia operațiunile de îmbarcare

Un avion care decola de la Brașov a întârziat opt ore din cauza unei pene de cauciuc FOTO AIBG
Un avion care decola de la Brașov a întârziat opt ore din cauza unei pene de cauciuc FOTO AIBG

Zeci de pasageri care ar fi dorit să plece cu avionul în dimineața de miercuri, 23 august, de la Brașov spre Munchen și apoi Bruxelles, cu o cursă Dan Air, au rămas blocați în aeroport timp de mai multe ore. Potrivit brasovmetropolitan.ro, motivul pentru care avionul nu a decolat la ora la care ar fi trebuit este că avea o roată dezumflată.

Avionul Brașov - Munchen - Bruxelles avea programată decolarea de pe aeroportul din Brașov la ora 8,20. Inițial, pasagerii au fost anunțați prin difuzoarele din aeroport că zborul se amână cu 60 de minute, până la ora 9,20. Ulterior, călătorii au aflat că va dura și mai mult până la decolare, dar nu știau exact la ce oră vor pleca.

Tot ce au văzut și aflat pasagerii este că avionul companiei Dan Air a sosit pe pistă la ora 8,10, dar a rămas acolo, nemișcat, având o pană. Oamenii au văzut că există o problemă și au fost informați că una dintre roțile avionului este dezumflată.

Mai bine de trei ore, blocați la poarta de îmbarcare

Cei mai mulți dintre pasageri se aflau la poarta de plecare încă de la ora 7,00, însă nu au avut voie să părăsească aeroportul până la ora 10,30, deoarece aceasta ar fi însemnat revenirea în țară, după ce făcuseră formalitățile de ieșire. În cele din urmă, la ora 10,30 au putut reveni în zona sălilor de așteptare sau chiar să părăsească terminalul ca să își poată lua apă sau un sandviș.

La acel moment, pasagerii au fost informați și că operațiunile de îmbarcare vor fi reluate după patru ore, adică în jurul orei 14,30. Aceasta înseamnă că avionul nu va decola înainte de 16,30, adică va avea o întârziere de cel puțin opt ore. Din fericire, programul transportului în comun le oferă suficient timp oamenilor să ajungă până în oraș și înapoi și să își cumpere mâncare și apă.

Este al doilea incident în care este implicată o aeronavă Dan Air pe aeroportul din Brașov, după cel în care avionul s-a ciocnit de o pasăre și a fost nevoie să vină o echipă de la Craiova pentru ca aeronava să poată decola.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite