Sarmale în foi de varză, după rețeta lui chef Scărlătescu. Care este ingredientul surpriză care amintește de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară

0
Publicat:

Chef Cătălin Scărlătescu, jurat la MasterChef, a dezvăluit secretul sarmalelor pe care le pregătește în fiecare an de Crăciun. El spune că are un ingredient special care face preparatul „să amintească de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară”.

Chef Cătălin Scărlatescu FOTO: Arhivă, Adevărul
Chef Cătălin Scărlatescu FOTO: Arhivă, Adevărul

Pentru a prepara sarmalele, chef Cătălin Scărlătescu folosește următoarelre ingrediente: 4 kg carne tocată de porc, 500 g orez (spălat în prealabil), 2 kg ceapă, 40 g piper, 45 g sare, 1 bucată generoasă de afumătură, bulion, frunze de varză murată, cimbru și  foi de dafin. 

Potrivit renumitului bucătar, ceapa se toacă mărunt și se pune într-o tigaie la călit, până prinde o culoare ușor aurie. Se lasă apoi la răcit. Într-un bol mare, se amestecă carnea tocată, orezul spălat, ceapa călită, sarea, piperul și cimbrul.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, spune Scărlătescu, pentru ȘtirileProtv.

Asamblarea sarmalelor în oală este momentul în care Chef Scărlătescu adaugă un ingredient surpriză: o bucată generoasă de afumătură, ce oferă preparatului un gust inconfundabil.

Aceasta oferă un gust bogat, complex, dar și un parfum aparte, care amintește de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară. Fie că este vorba de o coastă de porc afumată sau o bucată de ciolan, acest ingredient face diferența.

Sarmale în foi de varză FOTO: FB, Cătălin Scărlătescu
Sarmale în foi de varză FOTO: FB, Cătălin Scărlătescu

Sarmalele trebuie fierte lent, la foc mic, timp de cel puțin patru ore.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite