Sarmale delicioase după rețeta lui chef Scărlătescu. Ingredientul care le face demențiale: „În mijloc, o bucată generoasă”

0
Publicat:

Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit secretul sarmalelor delicioase pe care le pregătește în fiecare an de Crăciun. Cătălin Scărlătescu spune că are un ingredient special care face preparatul irezistibil.

Sarmalele au mic un secret FOTO Shutterstock
Sarmalele au mic un secret FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  4 kg de carne tocată de porc

500 g orez

2 kg ceapă

40 g piper

45 g sare

o bucată de afumătură, bulion frunze de varză murată, cimbru foi de dafin.

Mod de preparare:

 ”Se toacă ceapa mărunt, iar apoi se pune într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și se lasă puțin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit Libertatea.

Pentru ca preparatul să fie deosebit, chef Scărlătescu spune că adăugă în oală o bucată de afumătură.

 „Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a concluzionat Scărlătescu.

Adevărul despre sarmale. Dr. Mihaela Bilic spune câte avem voie să mâncăm de Crăciun, ce punem lângă ele

Preparat delicios nelipsit de pe masa de Crăciun, sarmalele pot fi consumate fără grijă, dacă ținem cont de sfatul nutriționistului. Sunt sau nu sănătoase, câte avem voie să mâncăm? Iată câteva necunoscute la care dr. Mihaela Bilic are răspuns.  

Surprinzător, deşi credem că sunt inamicul numărul unu al sănătății, medicul spune sarmalele pot fi printre cele mai recomandate alimente de consumat în această perioadă, cu anumite condiţii.

 „Sarmalele sunt un fel de mâncare completă, care aduc împreună toate cele trei categorii principale de nutrienți: proteine și grăsimi din carne, carbohidrați din orez și multă varză, adică legume. Singura recomandare este să alegem carnea slabă pentru tocat, pulpa de porc, și să le fierbem, în borș, zeamă de varză, suc de roșii, nu în ulei. Atenție și la cantitatea de costiță, slănină, pe care le punem în oală. De dorit, să fie gătite în abur, nu în grăsime”, a spus Mihaela Bilic.

„Porția corectă este de 3-4 bucăți, iar dacă adăugați un pic de smântână și câteva linguri de mămăligă, obțineți o masă sățioasă”, a explicat nutriționistul.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite