Rețetă de scovergi. Preparatul simplu, de post, pus de localnicii Dâmbovicioarei pe mesele turiștilor VIDEO

0
Publicat:

Dacă vreți să gustați celebrele scovergi preparate de tanti Fița din Dâmbovicioara, mergeți în pitoreasca localitate argeșeană! Sau puteți încerca acasă rețeta tradițională pe care localnica o face de zeci de ani!

Secretul scovergilor gătite de tanti Fița e dragostea pe care femeia o pune în tot ceea face, căci ingredientele sunt dintre cele mai la îndemână, iar prepararea e mai mult decât simplă.

Ingrediente simple

Iată de ce aveți nevoie:

- 500 de grame de faină,
- 300 ml apă calduță,
- două linguri de ulei,
- o lingură  de zahar,
- o linguriță de sare,
- șapte grame de drdrojdie uscată (sau 25 de grame de drojdie proaspătă).

Tanti Fița este o poveste, iar petrecerea timpului cu dansa este o experiență de bifat măcar o dată în viata”, spune Raluca Busioc, promotoarea fascinantei localități Dâmbovicioara, o tânără care, după studii, s-a întors să le arate turiștilor pitorescul unei zone aflate la graniţa judeţelor Argeş şi Braşov, ultima localitate argeşeană de pe culoarul Rucăr-Bran.

Scovergi făcute de Tanti Fița. FOTO captură video YouTube / Silviu Zamfira
Scovergi făcute de Tanti Fița. FOTO captură video YouTube / Silviu Zamfira

 De ce să vii la Dâmbovicioara

Poziționată la poalele Munților Piatra Craiului, la 30 de kilometri de Câmpulung Muscel şi la 55 de kilometri de oraşul Braşov, pe culoarul Rucăr-Bran, în bazinul hidrografic al râului cu același nume, Dâmbovicioara reprezintă, o oază de relaxare pentru turistul dornic să evadeze din aglomerația urbană, un colț de Rai care încă mai păstrează intactă frumusețea pură a naturii montane.

Desigur, aici te poți bucura nu doar de priveliști minunate, ci și de bucate alese. Iar scovergile sunt doar o mică parte dintre lista preparatelor pe care le poți degusta aici.

Poți vedea la fața locului cum se face brânza de burduf din lapte de vacă, după o rețetă tradițională de la stâna Dealul Sasului, acolo unde mulsul începe la ora 4 dimineața, iar în jurul orei 6 este adusă prima tură de lapte la stână, unde e multă treabă, dar e și mult spor.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite