Pui şi ciuperci în sos de vin
0Ni se făcuse poftă de o reţetă cu carne, dar o reţetă ceva mai specială. Nu complicată, fără fasoane, dar care efectiv să te facă să-ţi aminteşti de ea cu plăcere şi…cu poftă. Aşa că, după mai multe zile cu reţete de legume, am încercat această reţetă de pui şi ciuperci în sos de vin. Absolut delicioasă!
Pui şi ciuperci în sos de vin – Ingrediente
3 bucăţi piept de pui, fără pieliţe, tăiate pe jumătate
sare
piper
4 căni apă rece
¼ cană zahăr
sare
350 g ciuperci, tăiate felii
2 linguri unt
2 linguri ulei de măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
2 cepe, tocate fin
1 cană supă de pui
½ cană vin alb, sec
½ cană smântână
2 crenguţe de cimbru
1 linguriţă muştar
1 linguriţă amidon de porumb, dizolvat într-o jumătate de cană de supă de pui