Gordon Ramsay dezvăluie trei reguli de care ar trebui să ţinem cont când mâncăm la restaurant: de ce ar trebui să evităm „specialităţile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gordon Ramsay a explicat de ce nu ar trebui să comandăm „specialitatea casei“ FOTO Guliver/Getty Images
Gordon Ramsay a explicat de ce nu ar trebui să comandăm „specialitatea casei“ FOTO Guliver/Getty Images

Celebrul bucătar britanic Gordon Ramsay (50 de ani) a dezvăluit cele trei reguli de aur de care orice persoană ar trebui să ţină cont când alege să mănânce într-un restaurant pentru a avea parte de o experienţă frumoasă şi pentru a evita neplăcerile.

Patron al unui lanţ de restaurante şi deţinător de trei stele Michelin, Gordon Ramsay este cunoscut pentru temperamentul vulcanic, dar cunoştinţele sale în materie de gastronomie nu pot fi puse la îndoială. 

Celebrul bucătar a dezvăluit pentru The Independent regulile pe care le respectă cu sfinţenie când mănâncă în restaurante şi de care oricine ar trebui să ţină cont:

Evitaţi specialităţile

„Sunt numite aşa pentru a fi vândute cât mai repede. Când în meniu sunt listate 10 tipuri de specialităţi, fiţi siguri că nu e nimic special la acele preparate“, explică Ramsay prima regulă.

Priviţi cu suspiciune laudele ridicole

Bucătarul se referă la restaurantele care îşi descriu preparatele folosind termeni pompoşi, precum „celebre“, „emblematice“ sau „cele mai bune“. „Este doar o strategie de a-i convinge pe clienţi să le cumpere. De exemplu, spun «cel mai bun şi mai faimos profiterol din toată ţara», dar cine a spus asta? Cine l-a desemnat astfel?“, chestionează Ramsay. 

Negociaţi pentru vin

În ceea ce priveşte vinul, Ramsay are un sfat cât se poate de simplu: cereţi lista cu vinuri în sticle deteriorate, care vor fi eliminate în curând din meniu sau pe care restaurantele se chinuie să le vândă. „ׅÎn general, oamenii se tem să stea de vorbă cu somelierii deoarece au impresia că îi vor convinge să cheltuie mai mulţi bani. Cel mai bine este să îl rugaţi pe somelier să aducă o sticlă de vin sau un pahar şi oferiţi-i un preţ, dar aveţi grijă să fie sub 30 de dolari“, sfătuieşte Ramsay. 

De asemenea, bucătarul precizează că pentru a vă bucura de o experienţă plăcută într-un restaurant întotdeauna este mai bine să rezervaţi o masă pentru mai multe persoane decât veţi fi prezente. Aşa că dacă plănuiţi o cină în doi, asiguraţi-vă că cereţi o masă pentru trei persoane, pentru că în acest fel veţi beneficia de mai mult spaţiu şi veţi evita să vi se ofere o masă înghesuită într-un colţ retras al localului. 

Gordon James Ramsay, născut pe 8 noiembrie 1966, este un maestru bucătar britanic de origine scoţiană, patron de restaurante şi vedetă de televiziune. A prezentat mai multe show-uri culinare, precum producţiile britanice „Hell's Kitchen“, „The F Word“ şi „Ramsay's Kitchen Nightmares“, alături de versiunile americane ale emisiunilor „Hell's Kitchen“, „Kitchen Nightmares“, „MasterChef“, „MasterChef Junior“ şi „Hotel Hell“. În televiziune este cunoscut pentru temperamentul vulcanic, stricteţea şi limbajul colorat. În ceea ce priveşte localurile sale, acestea au fost recompensate cu un total de 16 stele Michelin.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite