VIDEO Mercedes-Benz a lansat cea mai puternică variantă a Clasei S, S65 AMG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mercedes-Benz
FOTO Mercedes-Benz

Cu puţin timp înainte de prezentarea oficială din cadrul Saloanelor Auto de la Tokyo şi Los Angeles, Mercedes-Benz a publicat online imagini şi fotografii cu vârful de gamă în materie de performanţă al Clasei S.

Botezat S65 AMG, monstrul din Stuttgart pune la roată 630 CP şi 1.000 de Nm dintr-un propulsor biturbo V12 de 6 litri. Legătura dintre motor şi trenul de rulare este realizată de o cutie de viteze automată 7G-TRONIC, ce permite un sprint până la 100km/h de doar 4.3 secunde şi o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Conform parametrilor eco, nemţii definesc maşina în felul următor: "cea mai eficientă limuzină de performanţă dotată cu un motor V12". Consumul mediu anunţat de constructor este de 11,9 litri / 100 kilometri, iar emisiile de CO2 înregistrează valoarea de 279 g/km.

Limuzina va dispune în standard de sistemul MAGIC BODY CONTROL, împreună cu ROAD SURFACE SCAN şi de un sistem ESP special adaptat pentru a ţine pe şosea imensa cantitate de putere dezvoltată de maşină. Opţional, pot fi achiziţionate frânele ceramice cu discuri de 420 mm, cu 20% mai uşoare decât frânele standard.

Noul S65 AMG va fi disponibil doar în configuraţia cu ampatament lung şi va intra pe piaţă începând cu luna martie a anului viitor. Preţul de pornire pentru Germania va fi de 232.050 euro cu TVA inclus.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite