Se caută Mecanicul Anului în toată România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mecanicul anului

Mecanicul Anului, superconcursul profesioniştilor din industria auto, a deschis înscrierile naţionale la ediţia din acest an. Un eveniment longeviv, ajuns la a opta ediţie, competiţia se adresează mecanicilor si diagnosticienilor auto profesonişti, dar şi celor pur şi simplu pasionaţi de mecanică din întreaga Românie.

Din mii de concurenţi, cei mai buni 100 vor ajunge în semifinala de la Cluj-Napoca, pe 23 noiembrie, şi doar 10 pe scena pe care joacă cu toate armele pentru trofeul final, marele premiu al competiţiei: noul Citroen C3! Alături de el, mii de euro puşi la bătaie şi alte premii surpriză.

Cea de-a opta ediţie a concursului marchează o premieră: prima dată când finala se desfăşoară în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca. „Continuăm tradiţia începută în 2010 cu Mecanicul Anului şi aduce şi anul acesta în prim-plan iscusinţa celor mai pricepuţi mecanici şi diagnosticieni auto. Ne adresăm celor pentru care meseria este mai mult decât un loc de muncă, este o pasiune. Aproape 9000 de profesionişti din toată ţara au participat la această competiţie de la începuturile ei.”, spune Gabriel Zane, organizator.

„Nu există limită de vârstă pentru acest concurs, îţi trebuie doar curajul de a încerca şi dragostea de meserie. Departajarea celor mai buni e o misiune dificilă: cei ce se bat pentru podium nu luptă doar cu ceilalţi concurenţi, ci sunt şi într-o competiţie permanentă cu ei înşişi. Credem că perfecţionarea continuă stă la baza asigurării celor mai înalte standarde de calitate, şi ca să câştigi titlul de Mecanic al Anului, trebuie să-ţi dovedeşti în primul rând ţie că eşti mai bun în fiecare zi”, spune Ionuţ Ion, membru al juriului.

mecanicul anului

Până pe 10 noiembrie, mecanicii si diagnosticienii auto pot accesa pagina oficială a competiţiei, www.mecaniculanului.ro, unde îşi pot crea un cont care le dă acces la un test online. Concursul are 2 secţiuni: Mecanică şi Diagnoză. Concurenţii pot participa la o singură secţiune din cele două. Testul poate fi parcurs o singură dată, iar participanţii au la dispoziţie un timp limitat, de 60 de minute, pentru a rezolva cele 45 de întrebări.

Primii 50 clasaţi la ambele categorii pleacă la Cluj Napoca, la etapa a doua, care are loc pe 23 noiembrie. În ziua cea mare, la DIAGNOZĂ, penultima etapă, desfăşurată pe o scenă în faţa unei săli pline de pofesionişti, se axează pe o probă de tipul „Ştii şi Câştigi” (proba pupitrelor): cel care are are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Primii doi clasaţi trec la proba practică, o întrecere tensionată. Două maşini identice pe scenă, cu aceeaşi defecţiune, pe care cei doi finalişti trebuie s-o identifice şi s-o repare în 30 de minute! Este o cursă contra cronometru şi contra propriilor limite. Cel care reuşeşte să pornească primul motorul câştigă titlul de Mecanicul Anului şi marele premiu, noul Citroen C3.

mecanicul anului

Competiţia MECANICUL ANULUI premiază şi SERVICE-UL ANULUI - service-ul care reuşeşte să aibă trei angajaţi calificaţi în etapa probelor scrise, în orice secţiune. Juriul competiţiei este format din traineri în mecanică şi diagnoză auto, profesionişti care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor şi diagnosticienilor români, şi care specializează traineri din întreaga Europă. Din echipa de arbitraj fac parte şi patru dintre câştigătorii ediţiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului.

Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul competiţiei, www.mecaniculanului.ro.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite