Oficial: Bentley va lansa un SUV în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Bentley
FOTO Bentley

Oficialii Bentley au comunicat faptul că proiectul primului SUV al companiei britanice tocmai a primit undă verde şi că va debuta în anul 2016 sub forma "celui mai puternic SUV de pe piaţă".

Dorinţa tot mai aprigă a grupului Volkswagen de a deveni cel mai mare producător auto până în 2020 se reflectă asupra deciziilor şi direcţiilor de dezvoltare urmate de oficialii mărcilor deţinute de concern. Tocmai de aceea, decizia mai-marilor Bentley de a porni dezvoltarea unui SUV nu a surprins multă lume.

Intuind foarte bine apetitul crescut pentru SUV-uri şi automobile de lux al ţărilor aflate în dezvoltare, precum China şi Rusia, englezii din Crewe au decis că este momentul propice pentru a completa gama Bentley cu un automobil mai puţin specific mărcii, mai exact un SUV bazat pe conceptul EXP 9 F.

Deşi nu au fost comunicate date tehnice despre viitorul model, oficialii mărcii britanice au făcut publice elemente cheie în stabilirea pieţei unui automobil, precum preţul, care va pleca de la aproximativ 180.000 euro şi volumul de vânzări, estimat cam la 3.000-4.000 de unităţi comercializate anual.

Primul SUV Bentley va fi produs în mod tradiţional în uzina de la Crewe, Marea Britanie şi conform CEO-ului Volkswagen Group, Dr. Martin Winterkorn, acesta va genera aproximativ 1.000 noi locuri de muncă şi investiţii de 800 de milioane de lire sterline.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite