Nissan a început producţia modelului e-NV200 în Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul nipon a pornit zilele trecute linia de asamblare a celui de-al doilea model electric al său, e-NV200. Aceasta va fi singura facilitate care va produce van-ul electric şi se află în Barcelona, Spania.

Fabrica Nissan din Spania a stors 100 de milioane de euro din conturile companiei, aproximativ un sfert din bugetul alocat investiţiilor realizate de niponi în această ţară. În schimbul acestor sume măricele investite în dezvoltare, uzina spaniolă va produce van-ul electric e-NV200, disponibil atât ca vehicul uşor de marfă, dar şi ca vehicul destinat transportului de persoane. Mai mult de-atât, în curând vom putea circula şi cu taxi-uri electrice purtând însemnele Nissan e-NV200.

Pentru început, exporturile acestui model vor fi direcţionate către 20 de ţări, incluzând patria-mamă Japonia, ca mai apoi să crească numărul de pieţe vizate, pe măsură ce acestea implementează o infrastructură mai prietenoasă acestui tip de automobile. Primele livrări vor avea loc începând cu luna iunie a anului curent.

Propulsat de un motor electric de 110 CP şi un acumulator de 24 kWh, e-NV200 postează o autonomie de 170 kilometri şi asigură o capacitate de transport identică celei din convenţionalul NV200. Timpul de încărcare variază în funcţie de calitatea şi tipul conexiunii la reţeaua de energie electrică şi se încadrează în intervalui 8 - 4 ore, cu posibilitatea achiziţionării unui modul special, CHAdeMO DC 50 kW, care permite un boost al bateriei de la 0 la 80% în doar 30 de minute.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite