Infiniti M35h, cea mai rapidă maşină eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la Infiniti nu au inovat prea mult la designul exterior, iar look-ul gamei M a rămas şi pe această hibridă
Cei de la Infiniti nu au inovat prea mult la designul exterior, iar look-ul gamei M a rămas şi pe această hibridă

„Adevărul“ a testat primul autovehicul eco al producătorului de automobile premium Infiniti. Divizia grupului Nissan a creat o maşină confortabilă şi uşor de condus.

Cel mai nou produs Infiniti este din punctul meu de vedere maşina viitorului. Într-adevăr, are sub capotă un motor de 3,5 litri, dar oferă ceva ce alte maşini eco nu reuşesc să ofere. Mai exact, aşa-numita viteză verde. Spun asta pentru că sedanul Infiniti lasă impresia unei maşini cu dublă personalitate.

Din multitudinea modurilor de conducere ce pot fi selectate dintr-un comutator aflat pe consola centrală, le-am reţinut şi folosit doar pe cele Eco şi Sport. Modul Eco transformă sedanul într-o maşină eco silenţioasă, rulând de fiecare dată când este posibil doar în modul electric, în timp ce modul Sport scoate la iveală tot ce este mai bun din motorul V6, puterea fiind livrată prompt, sunetul scos de motor fiind în acelaşi timp şi unul foarte plăcut.

Eco şi la 100 km/h

Motorul V6 pe benzină este suplimentat de un propulsor electric de 68 CP care permite maşinii să ruleze doar în modul electric la viteze mai mici, lăsând motorul clasic oprit până când este nevoie de el. Ceea ce diferenţiază această maşină de majoritatea hibridelor este că tranziţia dintre cele două moduri de propulsie se face pe nesimţite, iar, în modul eco, maşină poate ajunge şi până la 100 de kilometri pe oră doar alimentată de sistemul electric. Sistemul de acumulatori lithium-ion sunt încărcaţi şi la apăsarea frânei deoarece motorul electric operează şi asupra cilindrilor de frânare.

Interiorul maşinii încântă prin lux şi atenţia la detalii

Interiorul maşinii încântă prin lux şi atenţia la detalii

Acest sistem hibrid este unul destul de avansat. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre sistemele de siguranţă. M35h este echipat cu intelligent cruise control şi lane collision warning. Deşi acestea sunt opţionale destul de scumpe, sunt necesare la o asemenea maşină, la fel şi sistemul de avertizare pentru unghiul mort.

Comportamentul dinamic al maşinii este ireproşabil. Indiferent de modul de conducere ales, puterea este livrată prompt, iar sedanul, deşi are dimensiuni mari, are comportament de maşină sport. În curbe, M35h stă foarte bine, practic lipindu-se de asfalt.

Accent pe detalii

În interior pot călători în condiţii foarte bune cinci persoane. Ceea ce este cu adevărat uimitor la acest sedan este nivelul de lux oferit, dar şi obsesia pentru detalii a celor care au creat interiorul. Cei de la Bose, care au creat sistemul audio, merg până într-acolo încât au plasat în scaunele din faţă, în dreptul umerilor, câte două boxe.

info

M35h este recomandat celor care văd maşinile hibride ca pe unele nu tocmai rapide. O scurtă tură cu această maşină echipată cu motorul de pe coupe-ul-brută Nissan 370z le va schimba complet opinia.

Este atât de rapidă încât deţine recordul pentru cea mai rapidă hibridă din lume. Din păcate, cei de la Infiniti nu au inovat prea mult la designul exterior, iar lookul gamei M a rămas şi pe această hibridă, fără alte artificii precum lumini de zi de tip LED.

Infiniti M 3.5l 306CP 35h GT Premium

- 0-100 km/h: 5,5 secunde
- Viteza maximă: 250 km/h
- L/l/î: 4.945/1.845/1.500
- Masă proprie: 1.830 kg
- Volum portbagaj (l): 350
- Putere motor termic (CP/rpm): 306/6.800
- Putere motor electric (CP): 68
- Acumulator: Li-Ion
- Consum mediu: 9 l/100 km (în mediul urban)
- Cutie de viteze: automată, 7 trepte
- Preţ: 59.500 de euro (cu TVA)

+


- Sistemul hybrid.
- Sistemele de siguranţă.
- Este o maşină rapidă şi în acelaşi timp eco.

-

- Designul exterior nu a fost înnoit faţă de celelalte maşini din gama M.
- Ar fi avut nevoie de nişte padele pentru schimbarea vitezei pe consola volanului.

Rivalii Infiniti M35h

Porsche Panamera. Producătorul din Stuttgart este un rival greu în orice segment apare. Panamera Hybrid este un sedan eco superb, dar cu un preţ mai mare.



Mercedes-Benz CLS. Sedanul sport al germanilor nu are versiune hibridă, dar are un design futurist şi tehnologii dinsponibile care îl fac un rival destul de periculos.

Rivalii Infiniti M35h



BMW Seria 6 Gran Coupe. Recent lansat la Geneva, sedanul sport al celor de la BMW va fi una dintre cele mai frumoase maşini din segment. Deocamdată nu a fost anunţată o variantă eco.

info
info
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite