Ford amână lansarea SUV-ului Bronco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ford bronco

Ford Motor a anunţat că lansarea SUV-ului Bronco, unul din cele mai aşteptate vehicule ale producătorului auto din ultimii ani, va fi întârziată până în vara anului viitor, din cauza problemelor logistice provocate sectorului auto de pandemia de coronavirus (Covid-19).

Iniţial modelul ar fi trebuit lansat în primăvara anului viitor dar Ford se confruntă cu întârzieri ale livrărilor din partea furnizorilor săi.

"Livrările către clienţi ale modelelor Bronco cu două şi patru uşi vor începe în vară, în loc de primăvară, din cauza problemelor cu care se confruntă furnizorii noştri în urma pandemiei", a informat purtătorul de cuvânt al Ford, Said Deep, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Întrebat dacă s-ar putea înregistra şi alte întârzieri ale lansării, oficialul Ford a declarat că firma urmăreşte cu atenţie situaţia.

Ford încă se aşteaptă să înceapă în primăvară producerea SUV-ului Bronco la fabrica sa din MichiganSUA, a explicat Deep. Deja Ford livrează un model mai mic, Bronco Sport, fabricat în Mexic.

Plasarea comenzilor de către clienţi a fost amânată până la mijlocul lunii ianuarie, a informat purtătorul de cuvânt al Ford.

În 2021, preţul de bază pentru modelul Bronco cu două uşi va fi de 29.995 dolari, astfel că va concura direct cu cel mai popular SUV din America de Nord - Jeep Wrangler. Cele mai echipate modele din familia Bronco vor depăşi 60.000 dolari.

Anul trecut, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride, până în 2022.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite