Cel mai important Ford din ultimii 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

c, boss-ul mărcii Ford, descrie cea de-a treia generaţie a lui Focus drept cel mai important produs din ultimii 25 de ani ai mărcii.

O afirmaţie curajoasă, ce descrie un produs la fel de curajos. Dacă până în prezent modelele de segment compact ale mărcii difereau semnificativ de la piaţă la piaţă - chiar dacă numele era acelaşi maşinile aproape că nu aveau nici o legătură între Europa şi SUA - noul Focus va fi un model 100% global. Asta înseamnă că în afară de câteva setări discrete ale suspensiei, direcţiei, sistemului de iluminare etc, maşina va fi identică din Europa şi până în Australia sau China.

În aceste condiţii este firesc ca Ford să acorde o importanţă covârşitoare unui model pe care speră să îl vândă în multe milioane de exemplare anual, atât de multe încât să ajute compania să depăşească cu bine criza puternică ce zguduie lumea auto. Ford Focus 3 va constitui baza de plecare pentru nu mai puţin de 10 noi modele ce vor fi lansate pe piaţă în anii următori.

Prima apariţie mondială a maşinii a fost ocazionată de Salonul Auto de la Detroit, însă cumpărătorii europeni vor avea şansa să vadă noul Focus începând de săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

În afară de designul complet nou, bazat pe formulă kinetic-Iosis devenită acum clasică, maşina vine cu câteva noutăţi tehnice. În primul rând Focus va fi primul Ford care va beneficia de EcoBoost, noua generaţie de motoare turbo cu benzină, supraalimentate şi prevăzute cu distribuţie dublu variabilă.

Cel mai interesant va fi propulsorul de 1,6 litri care va oferi performanţe cel puţin similare cu actualul motor aspirat de 2 litri în condiţiile în care consumul şi emisiile poluante vor scădea semnificativ. Ulterior familia EcoBoost va fi extinsă şi la restul gamei, Mondeo urmând să primească un nou motor de 2 litri şi peste 200 CP. Tot Focus va introduce şi noul sistem start-stop ce va opri motorul pe perioadele lungi de staţionare a maşinii.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite