Cea mai scumpă maşină zăcea plină de rugină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina Ferrari a lui Alain Delon, printre cele mai scumpe din lume. FOTO Hepta
Maşina Ferrari a lui Alain Delon, printre cele mai scumpe din lume. FOTO Hepta

Un model foarte rar de Ferrari, care i-a aparţinut actorului Alain Delon şi a fost găsit pe un domeniu părăsit din Franţa, s-a vândut la licitaţie cu peste 20 de milioane de euro.

Un Ferrari sport deţinut vreme de doi ani de actorul francez Alain Delon şi dispărut câteva decenii a devenit a 5-a cea mai scumpă maşină din lume după ce a fost vândut la o licitaţie cu suma de 20,33 milioane de euro. 

Modelul Ferrari 250 GT SWB California Spyder este una din cele numai 36 de automobile de acest fel construite vreodată şi una dintre cele 60 de maşini abandonate într-un hangar din vestul Franţei şi descoperite în urmă cu un an. Bijuteriile pe patru roţi au aparţinut colecţionarului Roger Baillon, care le-a cumpărat între anii 1950 şi 1970, dar a încetat din viaţă înainte de a mai reuşi să le recondiţioneze. Moştenitorii acestuia nu au avut habar cât valorează averea lăsată în urmă de Baillon până când un specialist le-a făcut o estimare. Numai câteva dintre maşini au fost păstrate în condiţii bune şi erau în stare de funcţionare. Cele mai multe au fost ţinute sub cerul liber câteva zeci de ani şi a avut nevoie de recondiţionări masive. Modelul Ferrari s-a numărat printre puţinele păstrate într-un garaj şi mai puţin atinse de rugină. 

auto

Alain Delon şi Jane Fonda în Ferrari, în timpul filmărilor la pelicula „Les Felins“ (1964)

Toate automobilele de colecţie găsite au fost scoase la licitaţie odată cu automobilul Ferrari, iar printre acestea se numără câteva modele de colecţie, precum Bugatti, Hispano-Suiza, Talbot-Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Delahaye şi Delage. Licitaţia organizată la Paris a adunat un număr-record de cumpărători. 

Unele maşini au fost vândute la un preţ de trei-patru ori mai mare decât cel de pornire. O altă maşină scumpă scoasă la licitaţie cu acest prilej a fost un A6G Maserati Grand Sport din 1956, care s-a vândut cu 2 milioane de euro. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite