“Be Bop A Lula! She's my B(MW)aby!”: Elvis trăieşte şi va rula la Pebble Beach

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de doi ani de la descoperirea sa într-un garaj prăfuit din San Francisco, roadster-ul BMW 507 care i-a aparţinut ”Regelui Rock’n’Roll”-ului, Elvis Presley, a fost complet restaurat de băieţii pasionaţi de la BMW Classic şi va fi prezentat în cadrul binecunoscutului Concurs de Eleganţă de la Pebble Beach, California.

Maşina cu numărul de şasiu 70079, din cele 254 de exemplare realizate de Albrecht Graf Goertz, nu e roşie, cum o revopsise Elvis, ci albă - Feather White, cum a ieşit din fabrică. De ce i-a schimbat ”Regele” culoarea cât a stat în Germania, între 1958 şi 1960, pentru a-şi face stagiul militar? Simplu, se spune că a ales roşul pentru a ”ascunde” mesajele scrise cu ruj de doamne şi domnişoare. Restul este muncă titanică de restaurare şi poveste…

507-le ”Regelui” a dispărut pentru aproape 50 de ani şi se credea că este pierdut. A fost redescoperit cu ajutorul jurnalistei americane Jackie Jouret şi, după aproape doi ani de restaurare cu precizie, BMW Group Classic a reuşit imposibilul. Adus la forma sa originală, automobilul va fi expus la 18 august 2016 în cadrul Concours d’Elegance de la Pebble Beach. BMW-ul 507 va fi expus exact aşa cum era când i-a fost livrat soldatului Elvis Presley, la 20 decembrie 1958: cu caroseria finisată în Feather White, motorul V8 de 150 CP cu bloc din aluminiu sub capotă, jante cu prindere centrală, interior în alb şi negru şi radio Becker Mexico.

AFLĂ toată povestea restaurării BMW-ului 507 care i-a aparţinut lui Elvis Presley pe Viteze.ro

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite