Articol publicitar

3 sfaturi folositoare pentru şoferi pe timp de iarnă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ityres

Anotimpul rece îşi face din ce în ce mai simţită prezenţa, aşa că nu trebuie să mai amânăm pregătirea autoturismului pentru iarnă. Ninsoarea de săptămâna trecută a luat prin surprindere foarte mulţi şoferi români, tocmai de aceea, în articolul de astăzi veţi afla 3 sfaturi utile oricărei persoane care obişnuieşte să circule cu maşina pe zăpadă.

  • Adoptă un stil de condus precaut şi eficient

Înainte de toate, trebuie să ne adapătăm stilul de condus la noile condiţii climaterice. Uită de frânările bruşte şi de demarările în trombă, încearcă să mergi cât mai încet pentru a putea fi atent la mişcările celorlalţi participanţi la trafic. Conform experţilor, condusul agresiv este considerat ca fiind unul din principalii factori din cauza căruia se produc accidente auto.

Tot la acest capitol amintim şi folosirea frânei de motor, care îşi dovedeşte eficienţa atunci când vrem să încetinim fără să derapăm sau atunci când coborâm o pantă. Pentru a folosi frâna de motor tot ce trebuie să faceţi este să schimbaţi treptele de viteză în sens descrescător.

  • Accesorizează-ţi corespunzător autoturismul

Iarna e bine să ţii cu tine orice crezi că ţi-ar putea folosi şi nu ai avea de unde să faci rost într-o perioadă scurtă de timp. Printre accesoriile pe care le recomanăm amintim: lopata de zăpadă, şufa de tractare,  trusă de prim ajutor completă, cabluri de pornire pentru baterie, recletă pentru geamuri şi lanţuri pentru roţi.

Dacă pleci la drum lung pe vreme neprielnică, ia cu tine pături izotermice, raţii de hrană şi apă. Din păcate există posibilitatea ca autorităţile să fie la fel de surprinse ca şi tine de primii fulgi de nea, fapt pentru care aceştia vor ajunge foarte greu, într-o eventuală situaţie de criză.

Spre deosebire de toate celelalte tipuri de anvelope, cauciucurile de iarnă nu reprezintă un moft, ci o necesitate. Conform Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011 acestea sunt obligatorii de fiecare dată când se circulă pe drumuri publice, acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Chiar dacă pot fi folosite tot timpul anului, acest lucru nu este indicat deoarece compoziţia materialului din care sunt construite le fac să devină prea moi în sezonul cald, cauzând astfel uzura prematură.

La fel ca celelalte anvelope, cauciucurile de iarnă de clasifică în mai multe subcategorii, fie în funcţie de caracteristicile pe care le au (lăţimea, raportul dintre înălţimea şi lăţimea secţiunii pneului, diametrul, indicatorul de viteză), fie în funcţie de automobilele cărora sunt destinate (cargo, 4x4). De asemenea, trebuie reţinut faptul că amenda pentru şoferii care nu şi-au achiziţionat cauciucuri de iarnă poate ajunge până la 1800 de lei, iar poliţistul vă va reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Magazinul de anvelope Ityres încurajează adoptarea unei atitudini precaute în faţa capriciilor vremii, cu atât mai mult cu cât, şofer fiind, eşti responsabil de integritatea fizică a ta, a pasagerilor, a pietonilor şi a oricărui participant la trafic.

Pentru a caută cauciucuri de iarnă pentru autoturismul dumneavoastră accesaţi portalul www.ityres.ro şi folosiţi motorul de căutare pentru a găsi exact ceea ce vă doriţi. Orice comandă plasată pe site-ul nostru beneficiază de transport gratuit.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite