Animalul de companie uneşte un cuplu mai mult decât copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisicile sunt preferatele cuplurilor. FOTO Facebook
Pisicile sunt preferatele cuplurilor. FOTO Facebook

Adopţia unui animal de companie consolidează relaţia de cuplu aproape la fel de bine, dacă nu chiar mai mult decât apariţia unui copil, sunt de părere specialiştii.

Cuplurile care îşi cumpără un câine sau o pisică au şanse mari să-şi prelungească angajamentul sentimental pe viitor, potrivit experţilor britanici de la „The Marriage Foundation“, citaţi de publicaţia „The Telegraph“. Organizaţia care se ocupă cu studiul căsniciilor şi relaţiilor a comandat, împreună cu firma de avocatură Seddons, un sondaj pentru a vedea ce anume influenţează stabilitatea unei relaţii.

Cele peste 3.500 de persoane care au participat la studiu au fost rugate să aprecieze în ce măsură le consolidează relaţia lucruri precum aducerea pe lume a unui copil, achiziţionarea unei locuinţe, deschiderea unui cont bancar comun sau adoptarea unui animal de companie. Dintre toate, aducerea pe lume a unui copil a fost considerată un lucru de o importanţă deosebită. Astfel, opt din zece persoane au fost de părere că apariţia unui bebeluş în viaţa de cuplu este un lucru ce marchează o relaţie de lungă durată ce se caracterizează prin stabilitate. Totuşi, cinci din zece subiecţi intervievaţi au fost de părere că perechile cu adevărat închegate sunt cele care au un animal de companie.

Harry Benson, unul dintre cercetătorii de la „The Marriage Foundation“, spune că este firesc ca oamenii să voteze un copil în detrimentul unui animal, dar există studii care susţin contrariul. „Rezultatele cercetărilor americane au arătat că dacă îţi iei un animal de ompanie, relaţia ta are şanse mai mari să dureze decât dacă ai avea un copil“, a declarat el. Specialistul oferă şi o explicaţie pentru acest lucru: „Venirea pe lume a unui bebeluş este, mai degrabă, un angajament care acţionează ca o constrângere, iar obligaţiile sunt exact ceea ce evită oamenii. Relaţiile reuşite sunt cele în care angajamentele sunt făcute de bunăvoie“.

Deborah Jeff, şeful cabinetului de avocatură Seddons, explică în continuare că famiile care au copiii nu sunt ferite de divorţ sau certuri. „Deşi un copil înseamnă că uniunea dintre cei doi parteneri a devenit mai puternică, perechea se poate despărţi oricând. În timp ce cuplurile susţin că sunt fericite să aducă pe lume un copil fără acorduri legale sau reguli cu privire la împărţirea cheltuielilor, realitatea este că lucrurile acestea pot crea reale probleme“, spune Deborah Jeff.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite