VIDEO Uruguay - Italia 2-2: Diamanti şi Cavani, „bijuterii“ de goluri într-un meci istoric pentru fotbalul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Salvador, în iarna braziliană în care căldura e sufocantă, de la ora 13.00, ora locală, s-a jucat o finală fabuloasă pentru locul 3 în Cupa Confederaţiilor. Dincolo de cele două reuşite fantastice, un moment petrecut în minutul 24 a făcut ca această partidă să devină, pentru totdeauna, una de referinţă pentru sportul-rege.

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a întrebat, la conferinţa dinaintea meciului, dacă o finală mică îşi are rostul într-un turneu în care participă opt echipe. Probabil că nu, mai ales că fotbaliştii ambelor formaţii au venit după un sezon epuizant în Europa. Dacă din punct de vedere al jucătorilor, confruntarea pentru locul 3 în Cupa Confederaţiilor s-a jucat cam degeaba, în schimb, din punct de vedere al spectatorilor, jocul a fost unul de nota 10.

S-a folosit, în premieră, tehnologia pentru linia porţii

Italia, eliminată la penalty-uri de Spania, în semifinale, a dominat prima parte, dar a deschis scorul norocos. După o lovitură liberă de pe dreapta, balonul trimis în careu de Diamanti a nimerit bara, de unde l-a lovit pe portarul Muslera în spate, căzând apoi pe linia porţii. Astori s-a năpustit asupra mingii şi a împins-o în plasă. 

Imediat, pentru prima dată în istoria fotbalului, s-a folosit tehnologia pentru linia porţii. Ce s-a văzut? Balonul nu trecuse linia, în totalitate, după ce l-a lovit pe Muslera, deci n-a fost vorba de un autogol, ci de o reuşită trecută în contul lui Astori.

Cavani face, într-adevăr, 60 de milioane de euro

După pauză, pe măsura trecerii minutelor, Italia - jucase 120 de minute cu Spania, joi seară - s-a stins. Uruguay a fost răsplătită pentru eforturile depuse, atunci când Cavani, servit excelent de Gargano, a egalat (58).

Oarecum contrar cursului jocului, Italia a revenit în avantaj după un gol superb înscris de Diamanti, după o lovitură liberă (73).

Totuşi, ultimul cuvânt al reprizei l-a avut acelaşi Cavani. Vârful de 26 de ani a arătat de ce e evaluat la 60 de milioane de euro, când a egalat printr-o lovitură liberă splendidă, care l-a lăsat fără replică pe marele Buffon.

Italia a luat locul 3 la penalty-uri

Cum în prelungiri, două echipe epuizate abia au rezistat pe teren, a fost nevoie de executarea loviturilor de departajare. Aici, Italia s-a impus cu 3-2. Toate cele patru penalty-uri din care nu s-a înscris au fost apărate de Buffon şi de Muslera. Italianul a făcut minuni, fiind de netrecut în faţa lui Forlan, Caceres şi Gargano. 

După Mondialul din 2010, în care a pierdut finala mică împotriva Germaniei, Uruguay s-a clasat, din nou, pe locul 4, într-un turneu FIFA.

Ce s-a întâmplat la penalty-uri?

Forlan - ratare

Aquilani - gol

Cavani - gol

El Shaarawy - gol

Suarez - gol

Di Sciglio - ratare

Caceres - ratare

Giaccherini - gol

Gargano - ratare

VEZI GOLURILE MECIULUI URUGUAY - ITALIA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite