VIDEO UEFA a decis rejucarea ultimelor 18 secunde dintr-un meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA a decis rejucarea ultimelor 18 secunde din partida feminină sub 19 ani dintre selecţionatele Angliei şi Norvegiei, contând pentru calificarea la turneul final al Campionatului European, după o eroare de arbitraj a centralului Marija Kurtes (Germania).

Meciul va fi reluat de la scorul de 2-1 pentru Norvegia şi penalti pentru Anglia. Startul partidei va avea loc la 23.45, ora României.

În minutul 96 al partidei, Anglia a primit o lovitură de pedeapsă, după un fault al Tuvei Hansen asupra lui Ayane. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Leah Williamson, însă centralul german Marija Kurtes a dictat lovitură liberă indirectă pentru Norvegia, deoarece Rosella Ayane intrase în suprafaţa de pedeapsă, înainte ca Williamson să atingă mingea.

Dacă lovitura ar fi fost parată de portarul Norvegiei, atunci Kurtes ar fi trebuit să acorde lovitură liberă indirectă pentru nordice, însă în acest caz lovitura trebuia executată din nou.

Decizia UEFA s-a bazat pe un precedent al FIFA din 2005, însă forul mondial a hotărât rejucarea integrală a partidei dintre Uzbekistan şi Bahrain, în preliminariile Cupei Mondiale din 2006.

Ambele echipe, Norvegia şi Anglia, se află încă la Belfast, unde are loc turneul de calificare.

Fostul arbitru englez Graham Poll, care a comis o eroare la meciul dintre Croaţia şi Australia de la Cupa Mondială din 2006, când l-a eliminat pe fundaşul Josip Simunici abia după ce i-a acordat trei cartonaşe galbene, consideră că UEFA a creat un precedent periculos.

"S-a creat un precedent periculos. Ce se va întâmpla la ediţia de anul viitor a Campionatului European din Franţa, dacă o astfel de eroare apare în primele minute ale unui meci din ultima etapă a grupelor? Va fi meciul rejucat, iar calendarul întregului turneu va fi dat peste cap?"

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite