VIDEO Steaua-Dinamo 5-2. Roş-albaştrii au umilit Dinamo, care a arătat ca o echipă de pluton. Trupa lui Reghe, tot mai aproape de event

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CUPA ROMÂNIEI Înainte de meci, Reghecampf i-a luat pe „câini“ peste picior prin declaraţii. Pe teren, jucătorii săi au făcut acelaşi lucru printr-un joc în care s-a văzut că între cele două echipe există o diferenţă ca de la cer la pământ. S-a terminat 5-2 pentru stelişti, care aşteaptă relaxaţi returul de peste trei săptămâni.

În ţara orbilor, omul cu un ochi e rege. Zicala explică aroganţa din ce în ce mai mare a lui Reghecampf, într-un fotbal doborât de criză, în care există Steaua şi restul lumii.

Antrenorul roş-albaştrilor şi-a permis să-şi bată joc de Dinamo prin declaraţiile date înaintea meciului-tur din semifinalele Cupei României, fiindcă gruparea din „Ştefan cel Mare“ a ajuns acum o trupă de duzină, formată din fotbalişti „low cost“.

Steaua-Dinamo 5-2 / Reghecampf, arogant cu dinamoviştii: "S-a văzut diferenţa dintre cele două echipe!"

Cu o astfel de echipă poţi să surprinzi Steaua, probabil, o dată în zece meciuri, aşa cum s-a întâmplat în confruntarea din campionat. În schimb, e aproape imposibil să-ţi ascunzi lipsa de valoare într-o „dublă“ în care miza e o calificare în finala Cupei României. Iar joi seară, Dinamo şi-a arătat din plin slăbiciunile!

După un prim sfert de oră în care nu s-a întâmplat mai nimic, Steaua a pus piciorul pe acceleraţie, moment în care formaţia pregătită de Flavius Stoican a clacat şi a arătat precum Săgeata Năvodari sau Concordia Chiajna.

Steaua-Dinamo 5-2 / Flavius Stoican încă visează la calificarea în finală: "Nu e imposibil să întoarcem rezultatul!"

„Pufi“, vinovat la primele două goluri

După o bară a lui Stanciu (18), „masacrul“ a început în minutul 22. Balonul a traversat careul dinamovist de pe dreapta la stânga, de unde Latovlevici l-a învins pe Bălgrădean cu o boltă care s-a dus sub transversală. O reuşită spectaculoasă la care a contribuit şi plasamentul defectuos al portarului. Dinamo a răspuns cu o singură acţiune consistentă în prima repriză din care a şi marcat. Centrare Lazăr de pe dreapta, Varela, fundaşul de un milion de euro adus de Reghecampf, a dat pe lângă minge, Pintilii a căzut peste Gardoş, iar Rotariu, din întoarcere, l-a învins pe Tătăruşanu (32). De aici până la finalul reprizei, „câinii“ au fost puşi cu botul pe labe.

image

FOTO: Răzvan Păsărică

În minutul 39, Rotariu, autorul reuşitei de 1-1, a respins neinspirat după un corner, a trimis balonul în centrul careului dinamovist, de unde Varela, gafeurul de la golul egalizator, a înscris. Bălgrădean a fost iarăşi neinspirat, „dormind“ între buturi. Apoi, Chipciu a risipit emoţiile Stelei: şut din spatele careului, deviat în poarta apărată de Bălgrădean. Repriza s-a încheiat catastrofal pentru „câini“: un corner pentru Dinamo s-a transformat într-un contaatac stelist, Adi Popa şi-a umilit adversarul direct, a scăpat singur spre poartă, după care i-a pasat lui Tănase, care a marcat în poarta goală.

Keşeru putea să facă scor de tenis

După pauză, Steaua a început la fel de timid ca în prima parte şi a fost „taxată“ imediat. Trupa lui Reghecampf s-a apărat cu doi oameni la Lazăr, servit cu o pasă excelentă. Mijlocaşul „câinilor“ a plasat balonul în dreapta lui Tătăruşanu cu un şut din afara careului şi a readus speranţa în tabăra roş-albilor. Degeaba însă! Doi stelişti introduşi după pauză, Piovaccari şi Keşeru, au conlucrat perfect, ultimul învingându-l şi el pe Bălgrădean.
S-a terminat 5-2, deşi acelaşi Keşeru a fost aproape de golul şase, iar Steaua se poate considera prima finalistă a Cupei României. Roş-albaştrii au toate motivele să viseze la cucerirea eventului, judecând după cât de slab a fost meciul Petrolul-Astra din cealaltă semifinală a Cupei României.

Steaua: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean - Ad. Popa (Iancu 59), N. Stanciu (Keşeru 46), Tănase – Chipciu (Piovaccari 70). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Durimel (Ad. Popa II 46), D. Grigore, Grecu – Bărboianu (St. Filip 73), Boubacar, Elton -V. Lazăr, Ţucudean (Bilinski 54), D. Rotariu. Antrenor: Flavius Stoican.

Au marcat: Latovlevici 22, Varela 39, Chipciu 43, Tănase 45+2, Keşeru 76 / Rotariu 32, Lazăr 53

Spectatori: 46.000

Arbitru: Ovidiu Heţegan.

VIDEO Steaua-Dinamo 


Min. 90+2 Fluier final. Steaua învinge cu 5-2 pe Dinamo, iar calificarea în finală este ca şi tranşată. Peste trei săptămâni Dinamo primeşte vizita Stelei, tot pe Arena Naţională, în returul acestei semifinale.

Min. 85 Chiar dacă e condusă cu o diferenţă de trei goluri, Dinamo găseşte resursele pentru a ataca în continuare.

Min. 76 GOOOOL Steaua: Keşeru şutează pe jos, din careul dinamovist şi duce scorul la 5-2.

Min. 65 Altă ocazie pentru Steaua: Keşeru primeşte o pasă la întâlnire, dar Bălgrădean iese din poartă şi îi închide unghiul.

Min. 62 Keşeru ratează cea mai mare ocazie a Stelei din repriza a 2-a, după ce şutul său trece la câţiva centimetri de vinclul porţii adverse.

Min. 53 GOOOOL Dinamo: Valentin Lazăr punctează cu un şut pe jos, de la 16 metri, mingea loveşte bara şi apoi intră în poartă. 4-2 pentru Steaua.

Min. 46 Start în repriza secundă.


Min. 45+1 Final de repriză pe Arena Naţională.

Min. 45 GOOOOOL Steaua: Adi Popa scapă singur cu Bălgrădean, îi pasează lui Tănase, care înscrie în poarta goală. 4-1 pentru roş-albaştri. 

Min. 43 GOOOOL Steaua: Chipciu trage de la 25 de metri, mingea e deviată şi îl păcăleşte pe Bălgrădean. 3-1 pentru Steaua

Min. 39 GOOOOL Steaua: Varela face 2-1 pentru gazde cu o execuţie acrobatică, dintr-o foarfecă laterală.

Min. 32 GOOOOL Dinamo: Rotariu egalează cu un şut din cădere, din mijlocul careului advers.

Min. 22 GOOOOL Steaua: Latovlevici profită de plasamentul greşit al lui Bălgrădean, şutează din colţul careului de 16 metri, iar mingea trece peste portarul dinamovist. 1-0 pentru Steaua. 

Min 18 Bară pentru Steaua: Sânmărtean a făcut slalom printre adversari, mingea a fost respinsă de un fundaş dinamovist, iar Stanciu a trimis cu capul în bară.

Min. 15 Ocazie mare pentru Steaua: Stanciu execută o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea trece la o palmă de vinclu.

Min. 5 Dinamoviştii au prima ocazie: Elton execută o lovitură liberă, mingea cade pe plasă.

Min. 3 Partida s-a reluat.

Min. 2 Jocul este oprit din cauza petardelor şi fumigenelor aruncate pe teren de suporterii celor două echipe. 

Min. 1 Arbitrul Ovidiu Haţegan a fluierat startul meciului. 


Fanii dinamovişti afişează o coregrafie impresionantă, dar nici suporterii Stelei nu sunt mai prejos. Petarde şi fumigene sunt aruncate de cele două galerii în teren. 


Flavius Stoican are mari probleme de efectiv înaintea duelului cu Steaua din turul semifinalelor Cupei României. Tehnicianul dinamovist nu-i poate folosi pe Thicot, Cătălin Munteanu şi Cosmin Matei, care au probleme medicale. În schimb, Reghecampf are la dispoziţie tot lotul, dar a preferat să-i ţină pe bancă pe doi dintre cei mai în formă atacanţi ai Stelei, Piovaccari şi Keşeru.

Partida din această seară este meciul cu numărul 23 dintre cele două rivale în Cupa României

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sînmărtean - Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase - Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Durimel, D. Grigore, Grecu - Bărboianu, Boubacar, Elton -V. Lazăr, Ţucudean, D. Rotariu. Antrenor: Flavius Stoican.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite