VIDEO Povestea lui „Van Persie“. Cine e Berardi, cel mai tânăr jucător care înscrie patru goluri într-un meci din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon din Italia s-a jucat aseară, când micuţa Sassuolo a dat de pământ cu Milan. „Diavolii“ conduceau cu 2-0 în minutul 12, dar au pierdut cu 4-3, toate reuşitele gazdelor purtând semnătura lui Domenico Berardi, un puşti de 19 ani.

De la agonie la extaz, pe parcursul unei reprize. Asta au trăit aseară fanii lui Sassuolo, echipa care reprezintă oraşul cu acelaşi nume din nordul Italiei, cel mai mic care a avut vreodată o grupare pe prima scenă fotbalistică din Cizmă. 

42.000 de locuitori are orăşelul din Regio-Emillia, de pe malul drept al râului Secchia, iar mai mult de un sfert (12.000) au luat loc duminică seara în tribunele arenei „Citta del Tricolore“. 

Şi au avut ce să vadă, dar după un debut de meci dezastruos al favoriţilor. În primul sfert de oră, oaspeţii aveau deja 2-0, după reuşitele lui Robinho (9) şi Balotelli (12). Iar suporterii gazdelor tremurau la ideea unui posibil deja-vu, după ce asistaseră, în acest sezon, la un „masacru“, tot în faţa unei echipe milaneze, 0-7 cu Inter!

Până la pauză însă, totul s-a schimbat graţie magiei unui puşti de 19 ani, pe nume Domenico Berardi. Un tânăr născut în sudul Italiei, la Cariati, un orăşel din talpa Cizmei, din Calabria, care a cucerit acum nordul. 

Extremă stângă sau atacant, cum a evoluat aseară, Berardi i-a scos din ghete pe Bonera şi Zapata, centralii lui Milan, şi a reuşit să întoarcă soarta partidei până la pauză (15, 28, 41). 

În partea secundă, puştiul a mai punctat o dată (47) şi, cu un „poker“, a intrat în istoria fotbalului italian. La 19 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care marchează într-un meci de patru ori (în 85 de ani de istoria de Serie A!). 

VEZI AICI GOLURILE LUI BERARDI CU AC MILAN

Vizita la un frate, decisivă în carieră

Există anumite momente care pot schimba decisiv cursul unei cariere. Sau destinul unui jucător. Soarta i-a zâmbit lui Berardi la 16 ani. La 13 ani intrase pe porţile academiei de juniori de la Cosenza, un club cu acelaşi nume ca şi oraşul aflat la 111 km de localitatea natală a lui Berardi, dar atacantul nu prea impresionase la calabrezi. Trei ani mai târziu a dat însă lovitura, după o vizită în nordul Italiei, la Modena, unde fratele său era student. Potrivit ediţiei italiene a site-ului Goal.com, Berardi a participat la o miuţă, alături de mai mulţi prieteni ai fratelui, iar unul dintre aceştia l-a recomandat apoi lui Luciano Carlino, unul dintre responsabilii cu sectorul juvenil de la Sassuolo. 

Carlino a fost impresionat de Berardi, care l-a transferat la Sassuolo, iar aici atacantul s-a descurcat excelent. Mai întâi la echipa de tineret, Primavera, apoi şi în prima echipă, odată cu debutul din august 2012. A avut un rol important în prima promovare a lui Sassuolo în Serie A, în această vară (după 11 goluri în 37 de meciuri) şi a ajuns şi în naţionala under 19 a Italiei. Datorită stilului său de joc şi al faptului că îi place să intre de pe stânga spre centru şi să şuteze la poartă, Berardi a fost poreclit drept unuii jurnalişti „Van Persie“. 

Acontat deja de Juventus

Evoluţiile lui Berardi n-au scăpat granzilor Europei. S-a vorbit despre o monitorizare a lui Manchester United, despre Arsenal şi Liverpool, dar echipa care l-a luat deja este din Italia. În septembrie 2013, campioana Juventus l-a acontat, în coproprietate, într-o afacere de 4.5 milioane de euro intrând şi Luca Marrone, trimis la Sassuolo. Tot aici a rămas, sub formă de împrumut, şi Berardi, până la finalul sezonului. După prestaţia de aseară, oficialii lui Juventus îşi freacă mâinile de bucurie. 

11 goluri în 14 meciuri are Domenico Berardi, în acest sezon, la Sassuolo

Ghinionistul Alexe

Împrumutat la Sassuolo în acest sezon, de la Dinamo, Marius Alexe n-a prins prea multe evoluţii în tricoul cu verde şi negru. A intrat pe teren în doar şase meciuri (unul singur început ca titular şi doar 162 de minute jucate) şi n-a reuşit niciun gol. Mai rău, atacantul dinamovist s-a accidentat grav, la un antrenament, şi ratează restul sezonului. 

Citeşte şi 

Umilinţa suferită cu Sassuolo îi va fi fatală lui Allegri: o fostă glorie a Milanului va fi instalată pe banca tehnică

Ghinion teribil pentru Marius Alexe: "Sezonul este încheiat pentru el!"

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite