VIDEO Planeta fotbalului se opreşte în ziua de Crăciun. Există o singură ţară, unde aproape toată etapa se joacă chiar la 25 decembrie. Un român îşi va petrece Crăciunul pe gazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Ionescu (centru)
Claudiu Ionescu (centru)

Până şi în Anglia, acolo unde sunt programate partide, inclusiv la 1 ianuarie, marţi e zi de pauză. În toată planeta, mîine se vor disputa doar 13 meciuri de campionat, dintre care şapte într-o singură ţară.

Se întâmplă foarte rar ca planeta fotbalului să se oprească. Nu în totalitate, dar aproape în totalitate. Aşa se va întâmpla, marţi, 25 decembrie. Azerbaidjan, Liban, Maroc, Nepal şi Pakistan programează, mîine, şase meciuri de campionat. 

 În fiecare dintre aceste ţări se va juca un singur meci, cu excepţia Nepalului, unde se vor disputa două întâlniri. Aşa că, se poate spune că şi în aceste campionate, ziua de Crăciun a avut o influenţă asupra programului competiţional. 

În schimb, singura ţară din lume, unde nu se ţine cont deloc de data de 25 decembrie e Iranul. Aici, marţi, e programată chiar prima etapă din retur, care cuprinde şapte dintre cele nouă întâlniri ale rundei!

Claudiu Ionescu a ajuns la Foolad

Fostul stelist, Claudiu Ionescu, a ajuns în Iran, din luna iulie a acestui an. Mijlocaşul de 29 de ani e legitimat la Foolad Khuzestan, iar echipa sa are meci, în ziua de Crăciun, acasă, cu Damash Gilan, de la ora 13.30, ora României.

De când a ajuns la Foolad, Ionescu a bifat 98 de minute în cinci jocuri. Echipa sa e pe locul 3 din 18, la două puncte de liderul Sepahan.

Dacă Ionescu e singurul român din prima ligă iraniană, în schimb, în competiţia denumită „Persian Gulf Cup“ sunt stranieri din toate colţurile lumii. Bineînţeles, cei mai mulţi sunt brazilieni, dar sunt şi mulţi europeni. Toţi vor petrece Crăciunul pe gazon, la „locul de muncă“.

VEZI CUM SE JOACĂ DERBY-UL CAMPIONATULUI IRANIAN CU 100.000 DE OAMENI ÎN TRIBUNE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite