VIDEO Petroliştii care au bătut pe Liverpool, sărbătoriţi de Teixeira, Albin şi ceilalţi jucători din actuala echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 octombrie 1966 va rămâne pentru totdeauna o dată de referinţă în istoria fotbalului nostru, întrucât în urmă cu 48 de ani, la Ploieşti, Petrolul învingea cu 3-1 pe celebra Liverpool, la acel moment nimeni alta decât campioana campioanei mondiale, Anglia.

Titlul câştigat de galben-albaştri în 1966 le-a oferit ocazia fotbaliştilor din acea generaţie să joace în Cupa Campionilor Europeni, competiţie unde în primul tur au dat peste campioana Angliei, Liverpool. După înfrângerea cu 0-2 la Liverpool, în prima manşă, Petrolul a câştigat cu 3-1 returul de peste două săptămâni de la Ploieşti, prin golurile marcate de Moldoveanu, Boc şi Mircea Dridea, astfel că a fost nevoie de al treilea joc pentru stabilirea echipei calificate mai departe. Din păcate, la Bruxelles, Petrolul a pierdut cu 0-2 şi a părăsit competiţia, însă acel eşec n-a diminuat cu nimic performanţa incredibilă a elevilor lui Cernăianu de a învinge una dintre cele mai bune formaţii din Europa, la acel moment.

Trilogia contra cormoranilor reprezintă unul dintre cele mai importante momente din istoria Petrolului privind participările europene, iar la aproape 5 decenii de la acel eveniment ploieştenii se mândresc în continuare cu faptul că sunt singurii din fotbalul românesc care au reuşit să învingă gruparea de pe ”Anfield”.

Revenind la prezent, 6 dintre supravieţuitorii acelei generaţii vor rememora, alături de actualii jucători ai Petrolului, succesul cu Liverpool, în cadrul unei festivităţi ce se va desfăşura astăzi după-amiază la stadionul ”Ilie Oană”. Fraţii Mircea şi Virgil Dridea, Alexandru Pall, Camil Oprişan, Octavian Dincuţă şi Eduard Iuhas sunt invitaţii clubului şi ai elevilor lui Gigi Mulţescu pentru a fi felicitaţi cu ocazia acelui succes.

sursa: fcpetrolul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite