VIDEO Nadia din Iran, prima apariţie în faţa jurnaliştilor străini: Unde a cerut azil politic şi de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kimia Alizadeh (21 de ani), singura medaliată olimpică din istoria Iranului, continuă să dea palme regimului de la Teheran prin apariţiile sale în public şi discursul ei tăios.

Kimia Alizadeh a devenit cea mai îndrăgită iraniancă în 2016, în momentul în care a cucerit bronzul la taekwondo, categoria 57 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

Totuşi, de la o sportivă iubită, ea s-a transformat abia acum într-o eroină a ţării! Iar asta datorită curajului de a evada dintr-o societate dominată de minciună, unde ipocrizia e extrem de profitabilă pentru oameni de talia lui Kimia. A făcut acest pas pentru a vorbi, deschis, despre ceea ce se întâmplă acolo.

Deşi, într-o primă fază, oamenii regimului au încercat cu disperare să o facă pe Kimia să se întoarcă, promiţându-i marea cu sarea, ea a rămas ferm pe poziţie şi, mai întâi, prinr-o postare devastatoare pe Instagram, a arătat adevărata faţă a unor extremişti care fură Iranul, la propriu şi la figurat, de 41 de ani.

După ce s-a antrenat, iniţial, cu lotul naţional al Olandei, fiind stabilită în oraşul Eindhoven, Kimia Alizadeh a ajuns acum în Germania şi s-a hotărât să ceară azil politic aici, alături de soţul ei, fost jucător în naţionala de volei a Iranului, Hamed Madanchi.

Pentru prima dată de când au părăsit Iranul, sub pretextul că Alizadeh are nevoie de un tratament după accidentare, Kimia şi soţul ei au apărut în faţa jurnaliştilor străini într-o conferinţă de presă organizată în Germania.

Imagine indisponibilă

Aranjată, machiată şi cu părul descoperit, Kimia a vorbit cu mult calm despre motivele care au îndemnat-o să plece din Iran şi să recurgă la un gest disperat. Dacă nu va obţine cetăţenia germană în timp util, cel mai probabil, Alizadeh va concura la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, sub steagul CIO (Comitetul Internaţional Olimpic).

Ce a spus Kimia Alizadeh?

*Astăzi, având în vedere că sunt măritată, cel mai important lucru pentru mine e să am o viaţă liniştită. Îmi doresc şi medalia olimpică şi titlul mondial, însă caut şi o viaţă liniştită şi, de aceea, am venit în Germania.

*Dacă mă voi gândi, pe viitor, să mă întorc în Iran? Nu!

VEZI CUM A APĂRUT KIMIA ALIZADEH LA CONFERINŢA DIN GERMANIA

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite