VIDEO Meci incendiar, goluri fabuloase: Barcelona şi Tottenham au încântat Europa! Neymar, focuri de artificii la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe „Wembley“ s-a jucat, probabil, cel mai frumos meci din acest debut de sezon european, cu şase goluri, cu două bare, cu un Messi „extraterestru“ şi cu un rezultat demn de spectacolul total din Liga Campionilor.

Cu o Barcelona „rănită“ în faţă, care a pierdut şapte din ultimele nouă puncte în La Liga, Tottenham s-a năpustit asupra campioanei Spaniei cu gândul de a-şi „ucide“ repede adversara.

Cum s-a fluierat startul partidei, englezii s-au aruncat într-un pressing sufocant. Mare greşeală! „Tupeul“ lor a fost pedepsit imediat: catalanii au dejucat pressing-ul britanicilor, plimbând mingea inclusiv la portar, după care au declanşat o acţiune furibundă de atac. Messi a primit mingea la mijlocul terenului, l-a servit pe Jordi Alba, iar acesta, întâmpinat de portarul Hugo Lloris la marginea careului, i-a întors mingea lui Philippe Coutinho, brazilianul marcând cu un şut excelent (2).

Apoi, Barcelona a controlat meciul, iar Tottenham, cu o „armată“ de indisponibili (Alli, Dembélé, Eriksen) a cam pedalat în gol. În aceste condiţii, golul de 2-0 a căzut tot în poarta lui Lloris, după o nouă acţiune de PlayStation realizată de Barcelona şi finalizată cu un şut magnific de Rakitici (28).

La reluare, Barcelona a trecut, în două rânduri, pe lângă 3-0. De fiecare dată, Messi, aflat într-o zi formidabilă, a pornit cu mingea de la centrul terenului, a trecut precum un „buldozer“ printre adversari şi a finalizat în aceeaşi bară din dreapta lui Lloris!

În loc să fie 3-0 pentru Barcelona, s-a făcut 2-1, după ce Kane l-a ridiculizat pe Semedo, după o nouă bară a lui Messi, şi a înscris primul gol al lui Tottenham (52).

Exasperat de cele două bare, Messi şi-a trecut, într-un final, numele pe lista marcatorilor după o combinaţie splendidă cu Jordi Alba (56). Tottenham nu s-a predat însă şi a revenit, din nou, în meci, de această dată prin Lamela (66) al cărui şut deviat l-a învins pe Ter Stegen.

Finalul a fost incendiar, cu Tottenham având câteva şanse mari de egalare. Golul s-a înscris însă în poarta cealaltă, prin acelaşi Messi. Servit excelent de Jordi Alba, argentinianul a rămas singur în mijlocul careului şi l-a executat pe Lloris (90), stabilind scorul final: 4-2 Barcelona.

VEZI GOLURILE MECIULUI TOTTENHAM - BARCELONA

Neymar, de neoprit

Învinsă în prima etapă din grupele Ligii Campionilor, după un meci dezolant făcut la Liverpool, PSG s-a răzbunat pe cei de la Steaua Roşie Belgrad.

Parizienii le-au administrat sârbilor un neverosimil 6-1 (Neymar 20, 22, 81, Cavani 37, Di Maria 41, Mbappe 70) într-o confruntare în care Neymar a fost de neoprit şi a reuşit şi un gol fantastic din lovitură liberă.

VEZI GOLURILE MECIULUI PSG - STEAUA ROŞIE BELGRAD

Liga Campionilor, etapa a 2-a, miercuri

Grupa A

Atletico Madrid - Club Brugge 3-1

Dortmund - Monaco 3-0

Clasament: 1. Dortmund 6p, 2. Atletico Madrid 6p, 3. Club Brugge 0p, 4. Monaco 0p

Grupa B

Tottenham - Barcelona 2-4

PSV Eindhoven - Inter Milan 1-2

Clasament: 1. Barcelona 6p, 2. Inter Milano 6p, 3. Tottenham 0p, 4. PSV Eindhoven 0p

Grupa C

PSG - Steaua Roşie Belgrad 6-1

Napoli - Liverpool 1-0

Clasament: 1. Napoli 4p, 2. Liverpool 3p, 3. PSG 3p, 4. Steaua Roşie Belgrad 1p

Grupa D

Lokomotiv Moscova - Schalke 04 0-1

Porto - Galatasaray 1-0

Clasament: 1. Porto 4p, 2. Schalke 04 4p, 3. Galatasaray 3p, 4. Lokomotiv Moscova 0p 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite