VIDEO Hagi a fost dat de gol de Burleanu: ce a cerut „Regele“ acum un an şi ce susţine acum cu vehemenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul Viitorului e printre contestatarii echipelor aflate în insolvenţă. Anul trecut însă, clubul său s-a alăturat unei mişcări care n-are nimic în comun cu ce susţine Hagi în acest moment.

Preşedintele FRF a recunoscut că fotbalul românesc e dependent, în acest moment, de grupările aflate în insolvenţă. 

„Fără Rapid, Dinamo sau Petrolul, cluburi cu foarte mulţi suporteri, credeţi că cifrele de audienţă la nivelul Ligii I ar mai fi cele de acum? Oare cei care critică acum eliminarea sistemului de licenţiere vor mai lua sumele de acum din drepturile TV, fără echipele populare? Fiindcă o să vină televiziunile şi o să ne zică: <<Nu mai facem audienţă şi, drept urmare, nu mai plătim 25 de milioane de euro pe sezon, ci zece>>. Şi am văzut care a fost criza care ar fi putut lovi fotbalul românesc fără banii din drepturile TV“, a spus Burleanu.

El a dezvăluit că nici LPF, dar nici FRF nu pot lua măsuri drastice împotriva formaţiilor aflate în insolvenţă. „Dacă încercăm să le retrogradăm, nu ne ajută cadrul normativ în ceea ce priveşte legea insolvenţei. Adică la instanţele civile putem pierde procesele cu echipele aflate în insolvenţă, care au fost retrogradate. Dacă vom ajunge la concluzia că e nevoie să retrogradăm echipele în insolvenţă, atunci trebuie să modificăm şi legea insolvenţei“, a punctat Burleanu.

Chiar dacă finanţatorul celor de la Viitorul, Gheorghe Hagi, a criticat vehement eliminarea sistemului de licenţiere, Burleanu a relatat că, acum un an, clubul patronat de fostul internaţional a semnat pentru renunţarea la criteriul financiar! 

„Văd că astăzi avem câteva cluburi care spun că echipele aflate în insolvenţă afectează bunul mers al campionatului. Dau timpul înapoi şi mă întorc la data de 20 martie 2014, când am primit de la LPF un document prin care aproape toate cluburile din Liga I au solicitat eliminarea sistemului cu licenţiere. Iar astăzi, când interesele personale sunt afectate, anumite cluburi care au semnat pentru renunţarea la licenţiere, printre care şi Viitorul, fac gălăgie“, a spus preşedintele FRF.

VEZI EMISIUNEA „ADEVĂRUL LIVE“ CU RĂZVAN BURLEANU

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a fost la Adevărul Live 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite