VIDEO Basel - Steaua 1-1: inimi frânte. Roş-albaştrii au ratat prima victorie în grupele Ligii Campionilor după şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După prestaţia catastrofală din meciul cu Chelsea, macedoneanul Georgievski a îngropat formaţia din Ghencea şi la Basel. Campioana Ligii I a fost egalată, oarecum nemeritat, în cel de al doilea minut al prelungirilor, iar de acum are nevoie de un miracol pentru a-şi continua parcursul european în acest sezon.

Criticată din toate părţile pentru rezultatele proaste din grupele Ligii Campionilor şi acuzată de lucruri necurate după toate greşelile de arbitraj care au favorizat-o în Liga I, Steaua a avut o tresărire de orgoliu la Basel. 

Pe scurt, a făcut cea mai bună repriză în această stagiune europeană, una în care a controlat clar jocul. A şi avut puţin noroc, fiindcă, în minutul 10, după ce Gardoş a comis-o, iar Szukala a trebuit să repare greşeala colegului său cu preţul unui „galben“, lovitura liberă bătută de Delgado a trecut puţin pe lângă poartă. 

De aici încolo însă, trupa lui Reghecampf a stat exact în apărare şi a lovit periculos pe contraatac. Iar la două minute după ce a „cerşit“ un penalty, Piovaccari, deschis magistral, cu o pasă lungă de Szuakala, l-a „culcat“ pe Sommer şi şi-a trecut în cont primul gol înscris în grupele Ligii Campionilor (17). 

Trebuia să fie 2-0 la pauză

La 1-0, elveţienii au lăsat senzaţia că n-au nicio idee ofensivă. Au plimbat mingea, dar fără să facă nimic util cu ea. Iar Steaua ar fi trebuit să aibă chiar 2-0 la pauză, dar două intervenţii fantastice ale lui Sommer la aceeaşi fază, mai întâi, la lovitura de cap a lui Szukala, iar apoi la şutul lui Gardoş (43) au făcut ca scorul să fie doar 1-0 pentru bucureşteni. Totuşi, Reghecampf a plecat nervos la vestiar, după ce Pintilii, titularizat pe ultima sută de metri, s-a accidentat iarăşi şi a trebuit să fie schimbat cu Filip în debutul părţii secunde. 

Steliştii au revenit de la cabine conştienţi de două lucruri:

*Basel întorsese Chelsea, la Londra, în prima etapă, după ce fusese condusă  cu 1-0, pentru a învinge cu 2-1.

*Mai erau 45 de minute până la prima victorie a roş-albaştrilor în grupele Ligii Campionilor după şapte ani.

Rezultatul? Elevii lui Reghecampf au făcut pasul înapoi, chiar şi contraatacurile s-au rărit, iar Basel a devenit din ce în ce mai periculoasă. Ivanov a trecut pe lângă egalare după un corner (62), iar Gardoş, imperial alături de Szukala, a trimis în corner, când Tătăruşanu părea o victimă sigură (73). 

Chipciu, debut în grupele Ligii

„Reghe“ l-a trimis şi pe Chipciu pe teren, mijlocaşul debutând în grupele Ligii, însă Steaua era mai preocupată de conservarea rezultatului, decât de majorarea scorului, iar Chipiciu n-a reuşit mare lucru.

Când Steaua se pregătea să sărbătorească primul succes obţinut în grupele Ligii Campionilor, după acel 4-1 memorabil, la Kiev, la 13 septembrie 2006, au venit gafele lui Georgievski. În al doilea minut al prelungirilor, macedoneanul a pierdut un duel aerian cu ivorianul Sio, apoi a fost lăsat în urma acestuia într-o cursă nebună, iar africanul a reulat în poartă pentru 1-1.

Calculele calificării

De acum, Steaua are nevoie de un miracol pentru a se clasa pe locul 3, calificant în 16-imile Ligii Europa. Formaţia din Ghencea a rămas la trei puncte de Basel şi trebuie să obţină mai multe puncte decât elveţienii în cele două confruntări cu Schalke şi cu Chelsea. Asta deoarece rezultatele din partidele directe sunt identice, 1-1, iar la golaveraj Basel stă mult mai bine.

CITEŞTE ŞI:

*Steaua, „expulzată“ din Europa: declaraţii dureroase date de Reghecampf şi de Bourceanu după remiza cu Basel

*Război la Steaua? Tătăruşanu i-a pus la zid pe „Reghe“ şi pe Bourceanu: „Am fi proşti să nu mai credem în calificare“

Grupa D, etapa a 4-a

Miercuri

Chelsea - Schalke 3-0

Etoţo 31, 54, Ba 83

Basel - Steaua 1-1

Sio 90+2 / Piovaccari 17

1. Chelsea 9 puncte (+9 la golaveraj)

2. Schalke 6 puncte (-2)

3. Basel 5 puncte (0)

4. Steaua 2 puncte (-7)

Meciurile rămase: Steaua - Schalke şi Basel - Chelsea (26 noiembrie)ş Schalke - Basel şi Chelsea - Steaua (11 decembrie)

VEZI GOLURILE MECIULUI

Min. 90+3 - Final de meci: Steaua a ratat prima victorie în grupele Ligii Campionilor după şapte ani.

Min. 90+2 - GOOOOL BASEL!!! Ivorianul Sio a egalat.

Min. 76 - Ultima schimbare la Steaua: iese Piovaccari, intră Kapetanos.

Min. 73 - Ocazie uriaşă de egalare pentru Basel, însă Gardoş a trimis în corner cu o intervenţie excelentă.

Min. 63 - Chipciu debutează în grupele Ligii Campionilor, înlocuindu-l pe Stanciu.

Min. 62 - Basel a pus stăpânire pe joc. Ivanov a fost la un pas de egalare după un corner, însă lovitura sa de cap a trecut pe lângă bară. 

Min. 53 - Meciul e liniştit, fără nicio ocazie de poartă până acum.

Min. 46 - A început partea a doua. Filip l-a înlocuit pe Pintilii.

Min. 45 - Pauză la Basel. Pintilii va fi schimbat, în partea secundă, fiindcă s-a accidentat din nou.

Min. 43 - Dublă ocazie pentru Steaua: mai întâi, centrarea lui Latovlevici a fost reluată cu capul de Szukala, dar s-a opus Sommer cu un prim super-reflex. Apoi, şutul lui Gardoş a fost apărat, din nou, de portarul elveţienilor.

Min. 33 - Meciul decurge exact cum vrea Steaua: fără nicio ocazie mare pentru Basel. Streller a fost blocat în careu, după o lovitură liberă.

Min. 26 - Steaua controlează inteligent jocul: stă excelent în apărare şi încearcă să lovească pe contraatac.

Min. 17 - GOOOOL STEAUA!!! A marcat Piovaccari din pasa lui Szukala.

Min. 15 - Piovaccari a căzut în careu, precum un sac de cartofi la un duel umăr la umăr, cerşind penalty.

Min. 10 -  Gardoş a comis-o, iar Szukala a faultat la marginea careului stelist. Lovitura liberă bătută de Delgado a trecut puţin pe lângă poartă. 

Min. 5 - Steaua a început curajos meciul, cu o pătrundere bună a lui Gardoş până în apropierea careului elveţian, în stilul lui Chiricheş.

Min. 1 - Meciul a început.

Cu o remiză smulsă, etapa trecută, în partida de pe teren propriu cu Basel – Tatu a adus egalarea în minutul 88 – Steaua a mai câştigat de doi bani speranţe în ceea ce priveşte continuarea parcursului european în acest sezon.

Miercuri seară însă, chiar şi o remiză înseamnă eliminare, în proporţie de 90%, în condiţiile în care Basel şi-ar păstra avansul de trei puncte faţă de campioana României înainte ca cele două formaţii să întâlnească superputerile Chelsea şi Schalke.

Superstiţia e motivul principal de optimism 

După remiza cu Corona Braşov, în weekend, cel mai important motiv de optimism pentru elevii lui Reghecampf ţine, mai degrabă, de superstiţie. 

De la începutul meciurilor din grupa D, Tătăuruşanu şi compania au copiat toate rezultatele echipei Under 19 în Liga Campionilor, varianta de tineret.

Astfel, după ce Steaua U-19 a pierdut cu 0-3 cu Schalke, acelaşi rezultat s-a înregistrat şi la seniori. 0-4 a fost scorul în întâlnirile Steaua U-19 – Chelsea U-19 şi Steaua – Chelsea. Trendul s-a păstrat şi în confruntările cu Basel, de acum două săptămâni.

Miercuri după-amiază, Steaua U-19 s-a impus, în Elveţia, în faţa celor de la Basel U-19, scor 3-1! Repetarea rezultatului, miercuri seară, i-ar încânta pe stelişti şi ar reaprinde speranţele la locul 3 în grupa D, cel care duce în 16-imile Ligii Europa.

Echipele de start:

FC Basel: Sommer - Voser, Schar, Ivanov, Xhaka - Die, Frei - Salah, Delgado, Stocker - Streller. Antrenor: Murat Yakin

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite