Steaua, „expulzată“ din Europa: declaraţii dureroase date de Reghecampf şi de Bourceanu după remiza cu Basel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Înainte de prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, tehnicianul roş-albaştrilor vorbea răspicat despre câştigarea seriei şi despre primăvara europeană. Miercuri seară, după 1-1 cu Basel, în Elveţia, antrenorul a vorbit ca un om învins. Până şi „gladiatorul“ Bourceanu a depus armele.

Steaua a ratat victoria cu Basel în minutul 90+2, iar de acum are nevoie de un miracol pentru a se clasa pe locul 3, care duce în 16-imile Ligii Europa. Faptul că roş-albaştrii sunt ca şi eliminaţi cu două meciuri înainte de terminarea fazei grupelor a fost recunoscut şi de Laurenţiu Reghecampf.

„Nu cred că mai avem prea multe şanse de a ne califica în primăvara europeană. Vom încerca să învingem Schalke pe teren propriu, dar nu cred că avem prea multe şanse la Londra. Am fost lipsiţi de inspiraţie pe final. Totuşi, eu consider că echipa noastră a făcut un joc bun şi băieţii pot fi lăudaţi“, şi-a început „Reghe“ discursul la Digi Sport.

Totuşi, antrenorul a amintit de o gafă colectivă în minutul 90+2, pe lângă greşelile comise de Georgievski. „La acea fază trebuia să dăm mingea afară, un jucător de la Basel era accidentat şi puteam profita de acest lucru. E vorba de experienţă, de maturitate, trebuie să învăţăm din aceste lucruri. Nu cred că în minutul 90 trebuia să mai forţăm să înscriem pentru 2-0. Trebuia să ţinem de minge, astfel încât meciul să se termine cu 1-0“, a adăugat Reghecampf.

Bourceanu: „Şansele de calificare sunt nule“

Mult mai afectat decât antrenorul echipei a părut a fi căpitanul Alex Bourceanu, care, foarte probabil, va părăsi Steaua în iarnă, întrucât va intra în ultimele şase luni de contract.

„E ciudat cum se schimbă totul într-o fracţiune de secundă. Totul s-a năruit pentru noi. Acum pare dificil de digerat, dar timpul va cicatriza rana. Cu Basel am jucat de la egal la egal, dar nu am avut noroc. În opinia mea, şansele sunt nule în acest moment chiar şi pentru calificarea în Liga Europa“, a declarat „Gladiatorul“ la Digi Sport.

El a explicat de ce steliştii n-au dat balonul afară la faza dinaintea golului de 1-1: „Ar fi fost extraordinar dacă am fi dat mingea afară, dar nu am auzit, deşi jucătorii din spate au strigat la noi. Pur şi simplu, nu am auzit“.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Basel - Steaua 1-1: inimi frânte. Roş-albaştrii au ratat prima victorie în grupele Ligii Campionilor după şapte ani

*Război la Steaua? Tătăruşanu i-a pus la zid pe „Reghe“ şi pe Bourceanu: „Am fi proşti să nu mai credem în calificare“

Pentru noi în momentul de faţă e foarte greu. Am avut o şansă incredibilă de a câştiga toate punctele. E foarte greu de analizat.  Laurenţiu Reghecampf antrenor Steaua   Realistic, şansele noastre de a mai merge în primăvara europeană sunt nule. E foarte greu să facem 4 puncte cu Schalke şi Chelsea, iar Basel să piardă la scor într-una dintre partide. Alex Bourceanu căpitan Steaua
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite