VIDEO Astra a câştigat cu 2-0 la Ceahlăul şi mai are de doi bani speranţe la titlu. Renegatul Alibec, la primul gol pentru giurgiuveni în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portughezul Yazalde şi Denis Alibec au marcat golurile partidei câştigată de Astra Giurgiu cu 2-0 pe terenul Ceahlăului în etapa a 25-a din Liga 1. În ciuda acestui succes, şansele la titlul ale giurgiuvenilor sunt foarte mici.

Trupa lui Florin Marin a dominat copios meciul de la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul. Giurgiuvenii ar fi putut deschide scorul chiar în minutul 1, prin Yoda, care a rămas singur cu portarul Calancea, dar a şutat în el din câţiva metri. Aflat la urmărire, Yazalde a recuperat mingea şi a căutat şi el plasa, dar fundaşul Cânu a respins de pe linia porţii. Până la pauză, Astra a mai ratat o ocazie mare prin Găman, care a reluat în bară, cu capul, o minge venită din corner.

În mitanul secund, nemţenii au mai echilibrat meciului, dar cei care au marcat au fost oaspeţii. Mai întâi, a ieşit la rampă Yazalde, care a profitat de o centrare excelentă a lui Măţel şi a trimis cu capul, plasat, în poarta lui Calancea. În minutele de final, când cei 22 de jucători se pregăteau să meargă la cabine, renegatul patronului Ioan Niculae, Denis Alibec, a făcut 2-0 pentru Astra după o combinaţie cu japonezul Takayuki. Acesta a fost primul gol marcat de Alibec în tricoul Astrei, de la venirea sa la Giurgiu.

Deşi a câştigat cu Ceahlăul şi s-a apropiat la cinci puncte de Steaua, care are un meci mai puţin, Astra păstrează şanse mici pentru câştigarea campionatului. Liderul Steaua, care va juca luni seara, acasă, cu FC Botoşani, are un program mai uşor în ultimele nouă etape, în vreme ce giurgiuvenii mai au de jucat cu Dinamo, Vaslui sau CFR Cluj, echipe care luptă pentru a prinde cupele europene.

1. Steaua 24 53-15 58 puncte
2. Astra     25 53-22 53
3. Petrolul 24 33-13 47
4. Dinamo 24 34-22 39
5. Vaslui    24 25-16 39

VIDEO Ceahlăul-Astra

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite