VIDEO / Asta e lumea în care trăim! Vezi ce a păţit un vicecampion olimpic din cauza sancţiunilor impuse Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Să nu amestecaţi sportul cu politicul" e o recomandare care sună frumos doar în teorie. Practic, ea are aplicabilitate zero! De acest lucru s-a convins un sportiv iranian, care a scris istorie la Londra.

La JO 2012, Ehsan Hadadi a câştigat prima medalie din istoria Iranului la atletism, cucerind argintul la aruncarea discului.

Deşi performanţa sa uluitoare ar fi trebuit să-i aducă mai multe beneficii, s-a întâmplat exact invers!

Ce a păţit?

„Din cauza sancţiunilor impuse Iranului, mi-am pierdut toţi sponsorii şi am fost la un pas să ratez participarea la Golden League, în Elveţia. Din fericire, oficialii clubului Persepolis au intervenit, mi-au rezolvat problema legată de sponsorizare, iar acum pot să merg liniştit în Elveţia", a povestit Hadadi.

Îi sprijină pe copiii bolnavi de cancer

Hadadi e unul dintre cei mai populari sportivi iranieni. Încă înainte de performanţa sa la Londra, el s-a remarcat prin sprijinirea copiilor bolnavi de cancer din ţara sa cărora le-a dedicat şi medalia de la JO.

După ce va participa la Golden League, el se va întoarce la Londra pentru a susţine delegaţia Iranului la Jocurile Paralimpice.

Atunci când s-a întors în Iran de la JO, Hadadi, alături de alţi sportivi iranieni, s-a deplasat la Tabriz, pentru a-i ajuta pe sinistraţii care au pierdut tot din cauza unui cutremur devastator.

Fotbaliştii suferă cel mai mult

Cazul Hadadi e doar o altă confirmare a faptului că politicul influenţează decisiv ce se întâmplă şi în lumea sportului.

Din această cauză au de suferit, în primul rând, fotbaliştii iranieni.

Spre exemplu, cluburile din Emirate au primit interdicţie să mai achiziţioneze jucători perşi, iar naţionala Iranului are mari probleme în a-şi găsi adversari pentru partidele amicale.

VEZI CUM A FOST PRIMIT HADADI DUPĂ REVENIREA DE LA JO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite