Vai de Malta noastră! În preliminariile Euro 2020, România se chinuie groaznic cu o echipă din lumea a treia a fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preliminariile Euro 2020, România a câştigat greu la Ploieşti, scor 1-0, dar a terminat meciul în corzi, fiind dominată de echipa din Malta.

După eşecul fără drept de apel din meciul cu Spania, împotriva căreia puţini fani ai echipei naţionale a României îşi făceau iluzii că vom putea obţine vreun punct, în partida cu Malta aşteptările unui scor fluviu pentru băieţii lui Contra erau unanime. România a început în atac, dar nu pentru că selectionerul a făcut şapte schimbări faţă de primul 11 al meciului cu Spania, ci din cauza că adversarul era o echipă care nu contează în fotbalul european 

Prima ocazie a tricolorilor a venit în minutul 10. Combinaţia dintre Puşcaş şi Andone l-a lăsat pe ultimul singur cu portarul, dar şutul a fost blocat de Bonello. Un minut mai târziu, Răzvan Marin a trimis mingea în poartă, după o acţiune superbă a lui George Puşcaş, dar reuşita a fost anulată pentru un ofsaid la Andone. Atacantul nu a atins mingea, dar arbitrii au considerat că atacantul român ar fi influenţat faza.

România a mai ratat ocazii decente în minutele 14 (Andone), 20 (Marin), 26 (Hagi) şi 27 (Puşcaş), dar cea mai mare şansă de gol au avut-o oaspeţii. În minutul 29, după o combinaţie splendidă, Corbalan s-a trezit faţa-n faţă cu Tătăruşanu. Portarul nostru a ieşit foarte bine în întâmpinare şi a fost luat la ţintă de mijlocaşul din Malta.

Repriza s-a încheiat cu un lob al lui Cicâldău, dintr-un unghi foarte închis, dar mingea a lovit bara transversală şi a ieşit în aut.

Singurul gol al meciului a venit în urma unei faze fixe,  cap Puşcaş după o centrare din corner a lui Ianis Hagi. După reuşita atacantului lui Reading, Româniai a continuat să domine ostilităţile, dar nu a mai avut ocazii de a marca. Din contră, în minutul 65, Gambin a prins un şut excepţional, dar Tătăruşanu a scos de sub bara transversală. 

Finalul a aparţinut oaspeţilor, echipa noastră apărându-se haotic. Malta a atacat insistent şi România a fost înghesuită în propria jumătate. Mai mult, în minutul 88, stadionul a amuţit, după ce oaspeţii au înscris în poarta lui Tătăruşanu, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid fără dubii. 

Tot în grupa F, duminică s-au mai jucat partidele Spania – Insulele Feroe 4-0 şi Suedia – Norvegia 1-1

Echipele de start:

Romania: Tatarusanu - Chipciu, Rus, Chiriches, Fl. Stefan - Cicaldau, R. Marin, Bordeianu, Ianis Hagi - Andone, Puscas.

Rezerve: I. Radu, Nita - Benzar, Tosca, Nedelcearu, Stanciu, Grozav, Keseru, Paun, Anton, C. Deac, A. Maxim. Antrenor: Cosmin Contra.

Malta: Bonello - Borg, Agius, Z. Muscat - Corbolan, Vella, R. Muscat, Gambin, Mbong - Farrugia, Nwoko.

Rezerve: Hogg, Haber - Micallef, Apap, Grech, Fenech, Xuereb, Effiong, Muscat, Zerafa, Pisani, Caruana. Antrenor: Raymond Farrugia.

Clasamentul grupei F

1. Spania              6              6              0              0              17-3       18

2. Suedia              6              3              2              1              13-8        11

3. România           6              3              1              2              13-7       10

4. Norvegia           6              2              3              1              11-8        9

5. Malta                6              1              0              5              2-13       3

6. Feroe               6              0              0              6              3-20       0

*la turneul final se califică direct doar primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

CITEŞTE ŞI:

România, „şchioapă“, dar norocoasă: Suedia - Norvegia, meci electrizant, încheiat pe placul tricolorilor

Contra a găsit motivul prestaţiei penibile din meciul Malta. Cu Spania am fost fricoşi, ce s-a întâmplat la Ploieşti

Să râdem cu George Puşcaş. Ce a putut să declare atacantul român după victoria chinuită cu Malta

Realitate cruntă pentru România: Kosovo ne dă lecţii de fotbal! Cum stă în calificări o naţională apărută în 2016

România, văzută prin ochii jurnaliştilor spanioli: Câte stele au primit jucătorii naţionalei după prestaţia lor groaznică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite