Realitate cruntă pentru România: Kosovo ne dă lecţii de fotbal! Cum stă în calificări o naţională apărută în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La jumătatea preliminariilor pentru Euro 2020, tricolorii au exact două victorii, cu Malta şi cu Feroe. Iar asta în vreme ce o echipă minusculă, apărută de trei ani, face furori într-o grupă cu Cehia şi cu Anglia.

De câţiva ani, în fotbalul românesc a apărut o teorie promovată intens, mai ales la conferinţele de presă ale naţionalei: „Nu mai există echipe mici“. 

De fapt, realitatea ne cam spune că România nu mai e o echipă mare şi nici n-are cum să fie, având în vedere că după Euro 2000, ultimul turneu pentru Generaţia de Aur, s-au mai obţinut două calificări mari şi late: Euro 2008 şi Euro 2016.

Iar acum, în actualele preliminarii pentru Euro 2020, tricolorii stau pe locul 4, depăşind doar Malta şi Feroe, singurele echipe pe care au fost capabile să le învingă în primele cinci runde.

În schimb, într-o altă grupă preliminară, grupa A, Kosovo uimeşte Europa! După primele patru partide, această naţională, care a fost afiliată la FIFA şi UEFA în 2016, stă pe locul 2, calificant, fiind neînvinsă!

Iată rezultatele kosovarilor în primele lor patru partide:

*Kosovo - Bulgaria 1-1

*Muntenegru - Kosovo 1-1

*Bulgaria - Kosovo 2-3

*Kosovo - Cehia 2-1

Ultimul rezultat, înregistrat sâmbătă la Pristina, a transformat Kosovo într-o pretendentă reală la calificare. Urmează marele meci cu Anglia, la Southampton, la 10 septembrie (ora 21.45). Până atunci, clasamentul grupei A arată aşa:

1. Anglia 3 meciuri, 9 puncte

2. Kosovo 4 meciuri, 8 puncte

3. Cehia 4 meciuri, 6 puncte

4. Bulgaria 5 meciuri, 2 puncte

5. Muntenegru 4 meciuri, 2 puncte

Au jucători la cluburi mai bune comparativ cu lotul lui Contra

Ascensiunea celor de la Kosovo nu e chiar şocantă, având în vedere lotul pregătit de elveţianul Bernard Challandes. Jucătorii convocaţi de el pentru „dubla“ cu Cehia şi cu Anglia evoluează la cluburi mai bune, dacă facem comparaţia cu lotul lui Contra. Iată câteva exemple:

Vedat Muriqi (Fenerbahce)

Florent Muslija (Hannover)

Valon Berisha (Lazio)

Bersant Celina (Swansea)

Ibrahim Dresevic (Heerenveen)

Samir Ujkani (Torino)

Kosovo e la doar a doua campanie de calificare pentru un turneu final, după ce a ratat Mondialul din 2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite