Ungurul Varga, accidentare care a îngrozit Euro 2024: verdictul medicilor după scenele terifiante de la Stuttgart

0
Publicat:

Atacantul ungur, Barnabas Varga, evacuat duminică seara pe targă, în minutul 68 al partidei Scoţia - Ungaria (0-1) de la Euro 2024, a suferit o fractură facială. El va avea nevoie de operaţie, după o cădere violentă în careul scoţian care a dus la întreruperea meciului mai multe minute.

Momentul scoaterii lui Varga de pe teren. FOTO: Facebook
Momentul scoaterii lui Varga de pe teren. FOTO: Facebook

La o lovitură liberă care a aparţinut Ungariei, mingea a fost trimisă înalt în careu, iar atacantul de 29 de ani care s-a înălţat pentru lovitura de cap a aterizat pe ceafă după ce s-a lovit de portarul Scoţiei, el fiind imediat plasat într-o poziţie laterală de siguranţă de către colegii săi şi părând incapabil să se mai mişte.

După mai mult timp, el a fost scos de pe teren de către echipa medicală pe targă, în aplauzele suporterilor ambelor naţionale.

Euro 2024, încheiat pentru Varga

"Situaţia a fost confuză. Ceea ce mi-au spus jucătorii a fost că, la acel moment, Barni părea să nu fie conştient. Toată lumea era, aşadar, foarte îngrijorată de starea lui şi, de asemenea, de faptul că medicii au intervenit după secunde bune de ezitare, asta putem spune", a declarat selecţionerul Ungariei, Marco Rossi în noaptea de duminică spre luni. "În prezent, el nu mai este în pericol, probabil va intra în operaţie având o fractură în zona pometelui. Dacă vom ieşi din grupe, el sigur nu va mai face parte din lot", a adăugat selecţionerul.

Potrivit informaţiilor de la postul german Magenta TV, Varga era conştient şi vorbea în momentul transportului său la spitalul din Stuttgart.

"A fost teribil. A fost un moment groaznic să-l văd pe Barnabas în acea stare. Din fericire, el este stabilizat, va fi operat, îi dorim recuperare rapidă", a spus şi coechipierul său, Roland Sallai, la o conferinţă de presă, faza de pe gazon amintind de stopul cardiac suferit pe teren de danezul Christian Eriksen la Euro 2020.

Selecţionata Ungariei mai speră la calificarea în optimile de finală, după ce a învins dramatic Scoţia cu 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stuttgart Arena, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European. Unicul gol a fost marcat de Kevin Csoboth (90+10), pe contraatac.

Scoţia părăseşte turneul, ocupând ultimul loc în grupă, în timp ce Ungaria, care are trei puncte şi golaveraj negativ (2-5), va trebui să aştepte celelalte rezultate pentru a afla dacă va fi printre cele patru formaţii norocoase de pe locul al treilea.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite