Un meci blestemat: Momentul de la care a început declinul naţionalei de handbal feminin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii României au plâns în tribune, când au văzut ce a păţit Cristina Neagu
Fanii României au plâns în tribune, când au văzut ce a păţit Cristina Neagu

Neagu şi colegele ei reprezentau ultima formaţie care furniza, periodic, rezultate bune pentru România la sporturile de echipă. Din păcate, începând din 2018, asistăm la căderea liberă a fetelor.

Ultimul mare rezultat adus de handbalistele românce a fost un loc 4 la Euro 2018 din Franţa. 

Atunci, cu spaniolul Martin Ambros pe bancă, tricolorele au obţinut nişte victorii care, astăzi, par a fi de domeniul SF! În prima fază a grupelor, România a bătut tot, trecând de Cehia, Germania şi Norvegia! Şirul victoriile a fost întrerupt, abia în Main Round, contra Olandei, dar, chiar şi aşa, româncele şi-au asigurat prezenţa în semifinale, după încă un succes, de această dată, cu Spania. 

Apoi, a venit confruntarea blestemată cu Ungaria, de la Nancy, în care Neagu, într-o formă devastatoare până în acel moment, s-a accidentat grav, iar România a fost învinsă cu 29-31. Practic, de aici a început declinul naţionalei, care apoi a pierdut şi în semifinale (22-28 cu Rusia) şi în finala mică (20-24 cu Olanda). Iar ce a urmat de atunci a confirmat că România a devenit o naţională mediocră.

Mai întâi, a fost locul 12 la Mondialul de anul trecut din Japonia, iar acum a venit o clasare identică, după Europeanul găzduit de Danemarca la care au fost, în total, 16 naţionale. Practic, sub noi au terminat doar Serbia, Polonia, Cehia şi Slovenia! Acesta a fost cel mai slab rezultat al naţionalei feminine la un European.

CITEŞTE ŞI:

Tadici, exploziv: „Plătim străine cu salarii nesimţite din bani publici. Neagu? Cel mai slab turneu din 2007!“

România la Euro 2018

Grupa D

*31-28 cu Cehia

*29-24 cu Germania

*31-23 cu Norvegia

Grupa Principală II

*24-29 cu Olanda

*27-25 cu Spania

*29-31 cu Ungaria

*Semifinale

*22-28 cu Rusia

Finala mică

*20-24 cu Olanda

VEZI MOMENTUL ACCIDENTĂRII CRISTINEI NEAGU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite