Un campion olimpic rus a fost suspendat timp de nouă luni pentru participarea la un miting găzduit de Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto BBC
Foto BBC

Campionul olimpic Evgeny Rylov a fost suspendat de către organismul de conducere mondial al înotului, FINA, pentru participarea la un miting găzduit de Vladimir Putin.

Rylov a primit o suspendare de nouă luni deoarece s-a numărat printre sportivii care au luat parte, în luna martie, la un miting în sprijinul invaziei Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

Mitingul organizat de Putin a avut loc pe stadionul Luzhniki, din Moscova, unde sportivii ruşi prezenţi au purtat litera "Z" pe haine, un simbol pro-război al armatei ruse.

Înotătorului rus îi este interzisă participarea la toate competiţiile şi activităţile organizate de FINA, timp de nouă luni, în urma "prezenţei şi conduitei sale" de la mitingul pro-rus, suspendarea intrând în vigoare de la data de 20 aprilie,  relatează BBC.

FINA a interzis tuturor înotătorilor ruşi şi belaruşi să ia parte lla evenimentele care vor avea loc până la finalul anului 2022, aşa că suspendarea lui Rylov va avea o prelungire doar de 20 de zile până la data de 20 ianuarie 2023. 

Evgeny Rylov a obţinut medalia de aur la 100 m şi 200 m spate la Olimpiada de la Tokyo, vara trecută. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite