TVR, cheltuială uriașă pentru Jocurile Olimpice de la Paris: suma plătită pentru drepturile de difuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2024 e anul sportului, cu două evenimente majore care vor fi în prim-plan în vară. Mai întâi, Campionatul European de fotbal se va desfășura în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie. Apoi, vor începe Jocurile Olimpice de la Paris. Sărbătoarea sportului mondial e programată pentru 26 iulie – 11 august.

TVR va acoperi Jocurile Olimpice de la Paris cu o mare echipă
TVR va acoperi Jocurile Olimpice de la Paris cu o mare echipă

Aceste două evenimente au și o mare miză mediatică. Pentru că vor fi generatoare de audiențe și rating pe durata verii. Euro 2024 se va vedea la Pro TV, în timp ce JO 2024 va fi la TVR. Potrivit gsp.ro, postul public de televiziune a plătit o avere pentru a achiziționa drepturile TV pentru spectacolul sportiv de la Paris.

Concret, vorbim despre suma de 2,1 milioane de euro. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a încasat această sumă de la TVR. Care reprezintă doar o parte din cheltuiala aferentă JO 2024! Pentru că sunt necesare alte sume mari pentru studioul TVR de la Paris, plus echipa de jurnaliști care va acoperi JO 2024 de la fața locului. De asemenea, TVR a achitat suma de 870.000 de euro pentru a lua „la pachet“ și drepturile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă care s-au desfășurat, la Beijing, în februarie 2022.

Ca de obicei, TVR va avea o echipă uriașă la fața locului, cu ocazia JO 2024. Vorbim despre 13 oameni care vor merge la Paris. De unde televiziunea publică va avea, în total, 280 de ore de transmisii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite