Tricoul purtat de Messi în finala Mondialului din Qatar ajunge într-un loc cu adevărat special

0
Publicat:

Tricoul purtat de starul argentinian, Lionel Messi, în finala cu Franţa de la Mondialul 2022 din Qatar va fi expus în Muzeul FIFA din oraşul elveţian Zurich. Echipamentul lui Messi din finală se va afla alături de cel al francezului Kylian Mbappe în cadrul expoziţiei cu tema Cupa Mondială 2022.

Lionel Messi, campion mondial în Qatar
Lionel Messi, campion mondial în Qatar

Argentina a învins Franţa la lovituri de departajare în finala CM 2022 (4-2), scorul fiind egal, 3-3, după prelungiri. Messi, care a mai jucat o finală în 2014, a câştigat pentru prima oară titlul mondial în Qatar.

Messi a fost decisiv pentru titlul mondial câştigat de selecţionata Argentinei, prin cele şapte goluri marcate la turneul final din Qatar, inclusiv două în finală. La festivitatea de premiere, Messi a ridicat trofeul de aur pe care argentinienii îl aşteptau după ultimul triumf din Mexic 1986.

Mesis a devenit primul fotbalist din lume care a câştigat trofeul FIFA World Cup Golden Ball de două ori, în 2014 şi în 2022, acordat celui mai bun jucător al turneului final.

Starul argentinian Lionel Messi, cu şapte Baloane de Aur în palmares, care şi-a încheiat contractul cu Paris Saint-Germain la finalul acestui sezon, a anunţat că va părăsi fotbalul european, în care a scris istorie în ultimele două decenii, şi îşi va continua cariera în Liga profesionistă nord-americană (MLS), la echipa Inter Miami.

În vârstă de 36 de ani, Lionel Messi este considerat de mulţi specialişti cel mai bun fotbalist din istorie. El a cucerit, în total, 43 de trofee, la nivel de club şi echipă naţională, cele mai multe dintre ele cu Barcelona, formaţie la care a evoluat între 2004 şi 2021, când a plecat la PSG.

În palmaresul său figurează, între altele, zece titluri de campion în Primera Division, şapte Cupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor şi trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, toate câştigate alături de Barca. El a fost campion al Franţei, în ambele sezoane petrecute la Paris Saint-Germain, cu care a obţinut şi un Trofeu al Campionilor (Supercupa Franţei).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite