Trei „cadavre“: Petrolul, ACS Poli şi Voluntari sunt în „moarte clinică“, dar una dintre ele poate rămâne în Liga I

0
0
Astafei (Petrolul)
Astafei (Petrolul)

Cu trei etape înainte de terminarea play-out-ului, se dau lupte mari pentru ocuparea a două locuri: primul şi al 6-lea.

Asta deoarece echipa care va câştiga play-out-ul va merge în preliminariile Ligii Europa, profitând de faptul că Dinamo şi ASA Târgu-Mureş, formaţii din play-off, n-au primit licenţa europeană şi dreptul de a evolua în competiţiile organizate de UEFA.

CSMS Iaşi şi CS U Craiova sunt în cărţi pentru locul 1, în condiţiile în care CFR Cluj, ocupanta locului 2, n-are nici ea licenţa europeană.

Clasamentul se încheie cu trei grupări aflate în „moarte clinică“: FC Voluntari, ACS Poli Timişoara şi Petrolul. Aceste „cadavre“ speră într-un miracol: clasarea pe locul 6 şi rămânerea în Liga I prin câştigarea unui baraj cu o echipă din liga a doua.

FC Voluntari vrea să pice?!

Ilfovenii au început 2016 cu trei victorii la rând în campionat, inclusiv una în faţa Stelei. La un moment dat, FC Voluntari părea chiar capabilă să atace primul loc din play-out. Apoi, a început şirul înfrângerilor consecutive care a ajuns la şase, în acest moment! Dumitru Dragomir, omul care conducea clubul din umbră, tocmai a plecat. Înainte de a renunţa la funcţia de preşedinte de onoare, „Corleone“ a făcut o dezvăluire pentru „Fanatik“: „Ştiam de mult că Gigi Becali vrea să vină la Voluntari cu echipa lui. Iar din păcate la Voluntari nu se vrea scăparea de la retrogradare. Primarul Pandele e un om de credinţă, însă <căţeii> de pe lângă dânsul, care îl vor pe Becali la Voluntari, trag sforile ca echipa să nu se salveze“.

Dragomir a detaliat la Digi Sport: „Becali a dorit neapărat ca eu să plec de la Voluntari. El nu doreşte ca echipa să rămână în prima ligă. Gândiţi-vă, dacă ar veni cu Steaua acolo, n-ar costa niciun ban“.

Bănăţenii pot fi depunctaţi astăzi

La fel ca FC Voluntari, ACS Poli se poate „mândri“ cu o serie catastrofală: o victorie în ultimele 11 meciuri din campionat. Şi astăzi poate veni adevărata lovitura: dacă nu se va plăti o restanţă de 20.000 de euro lui Ianis Zicu, fotbalist aflat sub contract cu ACS Poli, echipa va pierde două puncte şi va cădea pe ultimul loc în clasament.

Şi asta nu e tot: doi dintre portari, Gomis şi Strauss, au plecat de la echipă, lăsându-l pe Grigoraş cu Smaranda şi cu puştiul Contra (16 ani). Şi atacantul olandez Pisas a abandonat echipa şi există riscul ca lista plecărilor să se mărească în următoarele zile.

Petrolul riscă falimentul

Paradoxal, ultima clasată e cea mai în formă dintre grupările care vor să prindă locul 6. Prahovenii au strâns trei victorii în ultimele cinci runde şi au ajuns la un total de 14 puncte sub comanda lui Ionel Gane. Adică acelaşi număr de puncte pe care Petrolul îl luase, în acest sezon, cu Selymeş, Eusebiu Tudor, Stoichiţă şi Schumacher, predecesorii lui Gane în actuala stagiune.

Chiar şi aşa, problemele sunt destul de grave: jucătorii sunt neplătiţi de cinci luni, iar la 25 mai se va judeca solicitarea unor creditori ca Petrolul, aflată acum în insolvenţă, să fie declarată falimentară.

 
Program FC Voluntari

Petrolul (a)

ACS Poli (a)

Chiajna (d)

 
Program ACS Poli

FC Botoşani (a)

Voluntari (d)

CSMS Iaşi (a)

 
Program Petrolul

Voluntari (d)

Chiajna (a)

CS U Craiova (d)

a = acasă

d = deplasare 

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite